FANTASTIČNA PREMIJERA ‘GAZDE’: U knjižarama možete pronaći i istoimenu knjigu

FOTO: Facebook / Gazda

Film je istinita priča o našoj svakodnevici.

Nakon vrlo uspješne premijere dugometražnog dokumentarnog filma Gazda, redatelja Darija Juričana i promocije knjige Gazda, autora Saše Paparella u zagrebačkom kinu Europa 4.10. film kreće u distribuciju preko neovisne kino mreže, a knjiga se može naći u knjižarama.

Film je tri godine rađen u otežanim uvjetima. Film je to o tranziciji, privatizaciji i korporacijama u kojem se provlači priča redateljeva oca koji je 40 godina radio u Uni/konzumu.

Priča je to o jednom uspjehu i kako se do njega došlo, priča je to o jednom neuspjehu i kako u njemu živimo. Gazda nije film o Ivici Todoriću, već o simbolima Hrvatske.
Film je to o stanju jedne nacije.

Knjiga Saše Paparella u 32 poglavlja kao mali self help vodič prezentira kako se postaje gazda u Hrvatskoj. Knjiga je komplementarna filmu i ne prati nužno strukturu filma.

Film se u Zagrebu prikazuje u kinima: Europa, Grič i Metropolis. Knjiga se u Zagrebu može nabaviti u shopu kina Europe i Superknjižari.

Redatelj i producent filma je Dario Juričan, scenarist Zvonimir Tivon, montažerka Sandra Mitić, izvršni producent Bojan Radanović, asistenti redatelja Igor Jelinović i Josip Lukić, animatorica Juliana Kučan, oblikovanje zvuka Tihomir Vrbanić, oblikovanje slike Luka Sepčić, DCP – Bold studio.

>>> ‘OVO NIJE FILM O TODORIĆU’: Dokumentarac o Gazdi, tranziciji, privatizaciji i korporacijama u Hrvatskoj (VIDEO)

Komentari