Evo kako možete produžiti životni vijek vašeg telefona

www.pexels.com

Postoje stvari koje svi radimo svojim mobilnim uređajima, ali su veoma štetne.

Malo vode neće škoditi

Čuvajte svoje uređaje od vode.

Ako se ipak dogodi da upadnu u vodu, najprije izvadite bateriju jer je ona najosjetljivija, potom SIM i memorijske kartice.

Gdje ostavljamo telefon


Svi mali udarci štete vašem uređaju, a stanje postaje gore s vremenom i što više udaraca pretrpi. Stavite ga u džep ili torbu, čak i za vrijeme vožnje u automobilu.

Pražnjenje prije punjenja

Istina je da baterije imaju određen vijek trajanja koji se mjeri količinom punjenja, ali samo u postotcima. Idealno bi bilo bateriju držati na 20 do 80 posto napunjenosti, dakle, ne dopustiti da se isprazni ili napuni do kraja.

Jeftini punjači

Takvi proizvodi često nisu sigurni, vijek trajanja im je kraći i mogu da prouzrokuju neželjene posljedice kao što su opekline, eksplozije ili požari.

Budite oprezni i radije kupujte originalne uređaje. Koštaju više, ali se isplati.

Zaštitna maska tijekom punjenMaska može zaržavati toplinu, pa se uređaj i baterija mogu pregrijati, što dovodi do neželjenih, pa čak i opasnih posljedica.

Na tržištu je mnogo maski i ako proizvođač nije odobrio onu koju koristite, uvijek je skinite s mobilnog telefona prilikom punjenja.

Sunce i vrućina

Visoke temperature su najgora stvar za litij-ionske baterije kakve koriste pametni telefoni, a sunčeva svetlost nije dobra za ekran. Ako je mobilni duže izložen svjetlosti, boje i kontrast ekrana mogu da izblijede.

Isto je i s hladnoćom.

Pogrešne pozadine

Svijetle pozadine, čak i statične fotografije, zahtijevaju više energije za napajanje. Kako je upravo početni ekran mjesto na koje najčešće bacimo pogled, on troši mnogo. Zato zamijenite svoju pozadinu nekom tamnijom i jedno punjenje baterije će trajati duže.

Ne čistimo telefon

Poznato je da mobilni telefoni ponekad sadrže više bakterija nego WC školjka. Ekran nemojte čistiti sredstvom za čišćenje stakla. Umjesto toga, koristite mekanu krpicu koja ne ostavlja svoje niti na ekranu, piše Dnevni avaz.

Komentari

loading...
-->