EUROSONIC NOORDERSLAG: Hrvatska odabrala svoje predstavnike na najvećem europskom showcase festivalu

Na festivalu će sudjelovati oko 4000 stručnjaka iz svijeta glazbe, a  predstavit će im se više od 300 glazbenih sastava.

Fenomenalni glazbeni trojac Chui nakon odličnog nastupa na INmusic festivalu 2016 i cijelog niza vrhunskih koncerata u protekloj godini, odabrani su za hrvatskog predstavnika na najvećem showcase festivalu u Europi – Eurosonic Noorderslag 2017.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Eurosonic festival dio je Eurosonic Noorderslag platforme za povezivanje europskih glazbenika, koja pomaže mladim glazbenim talentima na putu do internacionalnog tržišta, a također dio je najrelevantnije konferencije industrije koja okuplja najcjenjenije i najutjecajnije glazbene djelatnike i profesionalce iz cijele Europe, ali i svijeta.[/box]

Na predstojećoj Eurosonic konferenciji, naglasak će biti na glazbi, inovaciji  i medijima. Trideset i prvo izdanje Eurosonic Noorderslaga održat će se od 11. do 16. siječnja 2017. godine u Groningenu, a na njemu će sudjelovati oko 4000 stručnjaka iz svijeta glazbe, a  predstavit će im se više od 300 glazbenih sastava među kojima su i iznimno hvaljeni Chui.

Sastav koji unosi promjene

Instrumentalna elektro-jazz trojka Chui kombinira jazz s elektronikom, post-rockom, jungleom, funkom i drum’n’bassom, a rezultat je iznimno originalna glazbena mješavina koja jednostavno tjera na ples.

Svoje neobično ime Chui su preuzeli iz staroafričkog jezika Swahili-a , na kojemu “chui” znači leopard.  Njihova glazbena avantura započela je 2012. godine objavom njihovog albuma prvijenca jednostavnog  naziva – “Chui”. Albumom su skrenuli pažnju na sebe te je postalo jasno da su sastav koji će zasigurno unijeti promjene i ostaviti trag na glazbenoj sceni.

U 2013. godini  uslijedio je i drugi studijski album: ”The Second Arrival” odlično prihvaćen od strane kritičara i publike.

Krajem 2015. godine izašao je  njihov treći album “Third Sun From The Stone”  koji je proglašen najboljim hrvatskim albumom 2015. godine te im zaradio nominaciju za Porina u kategoriji Najboljeg alternativnog albuma.

Nakon ovakvih izvanrednih uspjeha na domaćoj glazbenoj sceni, bez sumnje se može pretpostaviti da će se Chui iz Groningena vratiti s novim obožavateljima i vratima otvorenim za međunarodnu karijeru.

inmusicfestival.com
inmusicfestival.com

INmusic uvršten među 12 najpopularnijih svjetskih festivala

Proteklih šest godina u sklopu ETEP (European Talent Exchange Programme) inicijative Eurosonic Noorderslag fundacije, provodio se i srodni projekt usredotočen na izvođače i glazbene partnere iz  istočne i srednje Europe.

Tom hvale vrijednom projektu CEETEP-u (Central Eastern European Talent Exchange Programme), hrvatski partner i realizator od samog začetka bio je INmusic festival.

Od 2016. godine INmusic festival hrvatski je partner Eurosonic Nordeslaga u ETEP programu te hrvatski partner Europavox projekta – četverogodišnjeg velikog suradničkog projekta financiranog od strane Europske komisije koji se provodi u partnerstvu sedam europskih zemalja i s fokusom na europsku glazbenu raznolikost.

Kroz cijenjene europske projekte i ekstenzivnu profesionalnu mrežu INmusic festival već godinama ulaže napore u promociju mladih i kvalitetnih hrvatskih glazbenika i autora na međunarodnoj glazbenoj sceni. Veliku međunarodnu relevantnost INmusic festivala prepoznao je i prestižni britanski glazbeni časopis NME, uvrstivši ga među 12 najpopularnijih svjetskih festivala.

Odlična glazbena imena i na 12. INmusic festivalu

Dvanaesto izdanje INmusic festivala za koje su već potvrđena prva dva vrhunska headlinera – Arcade Fire i Alt-J, održat će se od 19. do 21. lipnja 2017. godine na zagrebačkom jezeru Jarun uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja na festivalu omogućava beskontakno plaćanje.

>>>DVANAESTI INMUSIC FESTIVAL: Lista želja publike je otvorena

Ulaznice su dostupne putem službenog festivalskog web shopa, po cijeni od 299 kuna (+ troškovi transakcije) za trodnevnu festivalsku ulaznicu, dok su sedmodnevne kamperske ulaznice dostupne po cijeni od 200 kuna (+ troškovi transakcije).

Blagdanski paketi INmusic festivala, također su u prodaji putem službenog web shopa INmusic festivala ili u Dirty Old Shopu u Zagrebu po cijeni od 369 kuna (+troškovi dostave za kupnju putem webshopa).


Komentari