EMOTIVNA POBJEDA U ‘VEČERI ZA 5 NA SELU’: Mirjana nije mogla suspregnuti suze, otkrila i na što će potrošiti izdašnu nagradu

Foto: RTL

Posljednje ovotjedno druženje i proglašenje pobjednika u ‘Večeri za 5 na selu’ iz okolice Bjelovara i Križevaca održalo se u naselju Višnjevac, a domaćin je bio umirovljenik Vladimir.

Gostima je pripremio predjelo naziva Toplo-hladna Dobrovita, glavno jelo Domaće i slasno te desert Dobrovita, uslast. Vladina večera najviše se svidjela Mirjani koja mu je dala ocjenu deset, Anamarija je dala ocjenu devet jer ne voli šarana, Marina je bila još kritičnija pa je domaćinu zamjerila kosti u ribi i dala je ocjenu osam, a najzahtjevniji gost bio je Nikola koji je rekao: „Šaran mi je bio previše začinjen i imao je okus po mulju, svinjetina je imala prepečenu kožicu, a i krumpiri su bili prepečeni.“ Vladimir nije uspio prestići tri vodeće kandidatkinje, a naposljetku su Nikola i on odlučili da je Mirjana najviše zaslužila pobjedu!

Foto: RTL

Domaćin je dočekao goste sa sviračima, aperitivom pa su nakon zdravice te pjesme i plesa počeli su s predjelom. Šaran koji se pekao u rašljama bilo je prvo jelo koje je Vladimir iznio pred goste, a svima se svidjelo kako je to lijepo poslužio. „Nije mi baš bilo fino jer ne volim šarana, ni te jezerske ribe. Imam okus tog nekog mulja u ustima, što ne volim“, rekla je Anamarija, koja je svog šarana dala Mirjani koja je rekla: „Stvarno je bilo super. Oduševljena sam šaranom.“ Nikoli se nije baš svidjelo jer mu je kao i Anamariji smetao okus po mulju, šaran mu je bio previše začinjen, prigovorio je što domaćin nije svima poslužio iste komade, a i Marina se složila s njim.

Za glavno jelo Vladimir je poslužio domaću i slasnu svinjetinu pečenu s krumpirom i povrćem ispod peke. Nikola je odmah komentirao kako je peka bila prepečena iako je nikad nije jeo, baš kao ni Marina. „Meso je bilo mekano, tu ne mogu ništa prigovoriti“, rekla je Anamarija, a Mirjani se svidio okus crne svinje: „Sve se topilo ustima, oduševilo me jer je sve bilo jako ukusno.“ Marini se svidio okus mesa, bilo joj je sve fino, jedino joj je krumpir bio malo prepečen. I Nikoli je bilo fino iako je još jednom naglasio kako misli da je krumpir izgorio.

Foto: RTL

Zapečene palačinke od kukuruznog i bijelog brašna punjene sirom domaćin je poslužio za kraj večere. „Spojili su se ti neki okusi, nisu mi smetale ni grožđice, stvarno je bilo ukusno“, rekla je Mirjana, a Marina dodala kako joj desert nije izgledao obećavajuće, ali kad ga je probala, pohvalila je domaćina. Palačinke su se svidjele i Anamariji, svidjela joj se ta zanimljiva kombinacija.

Uslijedilo je proglašenje pobjednika: na četvrtom mjestu završio je večerašnji domaćin, na trećem Nikola, a drugo mjesto podijelile su Mirjana, Anamarija i Marina! Vlado i Nikola odlučili su da je pobjednica tjedna Mirjana, koja se od sreće rasplakala. „Počastit ću prijatelje, a dio novca potrošit ću na autoškolu. Ovaj ću tjedan pamtiti do kraja života i sad mi je još više drago što sam se prijavila i upoznala ovako prekrasne ljude.“

Sljedeći tjedan u ‘Večeri za 5 na selu’, od ponedjeljka do petka od 20.15 sati na RTL-u, gledat ćete kulinarske avanture kandidata iz sjeverne Hrvatske!


Komentari