Ella Dvornik: ‘Pijem najjače i najskuplje lijekove na tržištu, ali i dalje ne uspijevam riješiti ovaj problem’

FOTO: Instagram

Ella Dvornik je prije otprilike dva mjeseca pokrenula izazov #ellaschallenge te istoimenu Instagram stranicu kojima je htjela potaknuti ne samo sebe, već i svoje obožavateljice da se okrenu zdravim životnim navikama poput balansirane prehrane i vježbanja.

I premda je Ella uistinu inspirirala brojne pratiteljice te je i sama skinula brojne kilograme koji su joj ostali nakon rođenja djevojčice Lumi te se sada može pohvaliti besprijekornom linijom, ipak je na spomenutom Instagram profilu, koji je u međuvremenu zbog brojnih kritika postavila na privatan mod, priznala da se bori s jednim problemom zbog kojeg joj trbuh ne može uvijek izgledati ravno, što je otvoreno prikazala fotografijom koju možete vidjeti ispod. Riječ o nadutosti. Iako pije najjače i najskuplje probiotike na tržištu koji koštaju kao suho zlato te se ujutro probudi poletna, osjećajući se vitkom, tijekom dana joj se trbuh toliko napuše da izgleda, kao što je sama objasnila, kao da je pred porod.

Screenshot Instagram

Usput je svoje obožavateljice upitala kako se one bore s ekstremnom nadutosti i znaju li za neki lijek, na što su iste influencericu obasule brojnim savjetima poput:

‘Izbaci pastu, kravlje mlijeko i bijeli kruh i bolje piti vino od pive ☺️’, ‘Zapravo bi trebala napraviti azijski detox i sanirati si crijeva. Onda ce ti proci nadutost. Jesu ti pretragom ustanovili manjak probiotika ili to na slijepo pijes? Probiotika je najcesce prvo ali ne i najbolje rijesenje. Topli svjezi caj od djumbira svako jutro i gorke namirnice. Po klasicnoj kineskoj medicini. I dnevno puno fermentiranih proizvoda’, ‘Pozabavi se sa krvnom grupom i ishranom na osnovu nje, nije na odmet znati a dosta utiče na nadutost’, ‘U mom slucaju jedino rjesenje je iz ishrane izbaciti sve sto me nadima. Drugog nacina nazalost nema ?’, ‘Test na intoleranciju pomoglo mi bila super i popustila i opet problemi sada opet režim i bolje sve’, ‘Dijeta bez ugljikohidrata mi je jedina uspjela taj problem riješiti. Naravno samo dok sam se pridržavala’, ‘Samo izbaciti mlijecne proizvode i bjeli hljeb,meni se desavalo i poslije nes kafe,seikjogurta i bjelog hljeba da osjecam nadutost.Preporuka svim zenam ako niste cule,ulje od crnog kima,kasika dnevno a moze i dve.Cisti creva,podmladjuje kozu rjesava nadutost proguglajte Ali tek nakon dva mj se osjeti djelovanje a okus?nista ruznije nisam probala al nisam jos odustala ?’, ‘Ulje peperminta u kapsulama. Meni je jedino to pomoglo?’, ‘Ja sam sve živo probala i na kraju sam shvatila da mi je od stresa. Kada nisam pod stresom sam stalno ravna, čim malo stresa ko loptica ?’, ‘Primecujem da od snacks- perece, stapici, cips… budem naduta bas previse- to izbaciti treba, kao i meso. Takodje, proveri gvozdje. ❤️’, ‘Prestani pit probiotike jer nisu svi za sve! Kod nas ih propisuju kao da su zlatni metak a zapravo jako mali broj ljudi ih zapravo treba. Nadutost moze bit od dosta stvari kao ne balans u ishrani; previse proteina ili masti a malo karbohidrata. Jedino kako mozes skontat sto je jest da radis interment fasting i polako odvajas grupe hrane koju jedes’ i ‘Meni je za nadutost jako pomoglo mleveno seme lana. Ujutru na prazan stomak stavis zlicu mlevenog semena lana u salicu jogurta i popijes, vec posle tjedan dana sam ja videla znacajnu razliku, to ti je eto potpuno prirodno, instant je nema neke pripreme i ako ne bude delotvorno koliko je potrebno barem nije stetno ni za sta ?’.

Stoga drage žene, ako se borite s istim problemom kao Ella, njezine su vam obožavateljice dale više nego dovoljno savjeta kako se pozabaviti s ovim problemom s kojim smo se svi susreli ili se susrećemo na dnevnoj bazi.


Komentari