ELLA DVORNIK tati čestitala rođendan: ‘Dragi moj tata, najdivniji ti rođendan želim’

Facebook / Ella Dvornik

Na današnji dan rođen je “kralj funka”, sin poznatog glumca i glazbenik koji je osvoji čak četiri Porina (Afrika, Enfant terrible, Vidi ove pisme i posthumno za životno djelo i Pandorinu kutiju).

Čim smo spomenuli funk znate da je riječ o prerano preminulom Dini Dvorniku (2008.). Dino je kao debitant, nastupio na “Zagreb Festu ’88”, sa skladbom “Tebi pripadam” i dobio nagradu stručnog žirija za najbolju skladbu i kao novo glazbeno ime. Ponudio je modernu produkciju i funky zvuk, koji je tada bio mnogo prihvatljiviji nego početkom ’80-ih. Sve ovo mu je otvorilo vrata diskografije i Dino počinje raditi na materijalu za svoj prvi studijski album.

Tadašnji Jugoton (danas Croatia Records), objavljuje njegov prvi studijski album Dino Dvornik, na kojemu je Dino radio glazbu, aranžmane, produkciju, svirao klavijature i udaraljke, dok je tekstove napisao Goran Kralj i Zlatan Stipišić -Gibonni, Na albumu se nalazi nekoliko veliki uspješnica, od kojih je skladba “Zašto praviš slona od mene”, za koju je tekst napisao Zlatan Stipišić – Gibonni, doživjela veliki uspjeh. Tu su još također i hitovi “Ljubav se zove imenom tvojim” i “Ti si mi u mislima” ( i brojni drugi).

Dino se 1989. godine oženio s Danijelom Kuljiš, a godinu kasnije dobili su kćer Ellu. Poznati su po reallity showu “Dvornikovi”, koji se emitirao dvije sezone na RTL-u.

Njegova prerana smrt ostavila je traga na onima koji su ostali iza njega. Pa se tako njegova mezimica Ella i ove godine na njegov rođendan prisjetila svog oca te u sjećanje na njega objavila status na svom Facebook profilu. Ella je poželjela svome ocu sretan rođendan i rekla kako nema plakanja ni kukanja te se prisjetila njegovih riječi “ne grintaj, gubiš vrime”. Također je nadodala: “Nemojmo žaliti ono što nemamo, već budimo sretni što smo imali prilike imati. Neki nisu imali tu priliku”.

Zagreb.info također želi sretan rođendan jednom od najkreativnijih i najzabavnijih pjevača, svi smo plesali na njegove hitove. :)

Facebook / Ella Dvornik
Facebook / Ella Dvornik


Komentari