MIA BEGOVIĆ SLAVI 59. ROĐENDAN Otkriva nam tajnu duševnog mira i mladolikog izgleda: Primijetim manje eskapada kod sebe

Foto: Instagram

Hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica, Mia Begović danas slavi 59. rođendan. Ova graciozna horoskopska jarčica koja uvijek krade pažnju na crvenom tepihu ostavlja bez daha gdje god da se pojavi te iza sebe broji niz uspjeha.

Rođena je 11. siječnja 1963. u Splitu, kao drugo dijete Terezije i Nikole Begovića, gdje se tri godine prije rodila njezina sestra Ena. Kasnije se preselila u Zagreb. Akademiju dramske umjetnosti završila je u Zagrebu 1986. godine. Za vrijeme studiranja počinju profesionalni angažmani u gotovo svim zagrebačkim kazalištima, na televiziji i filmu. Snimala je u gotovo svim državama bivše SFRJ. Gostovala je u svim većim gradovima u Hrvatskoj i inozemstvu. Upisala je poslijediplomski studij na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, nakon čega je nanizala niz uspjeha u svom životnom opusu.

Samo za Zagreb.info, glumica je otkrila kako se osjeća u novom životnom razdoblju, što ju najviše raduje te na kojim poslovnim projektima trenutno radi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mia Begović (@begovicmia)

Draga Mia, kako se osjećate povodom ulaska u zadnju godinu pedesetih?

Prvenstveno bih istaknula da se puno više sebi sviđam ovakva. Jednostavno sam i dalje jako zaigrana, a to najviše primijetim upravo kroz svoj posao. Bez obzira što godine nose svoje, nisam srećom nikad bila opterećena tijelom. Uvijek sam razmišljala: ”Daj Bože zdravlja, pa ćemo sve ostalo lako. Što sam starija sve više dolazim do ”nule”. Često taj izraz ”nule” koristimo u glumi, a to upravo znači biti dobar sa samim sobom.

Primijetite li možda određene promjene na sebi u pedesetima?

Osim što sam zrelija, treba mi manje vremena da to stanje isprovociram u sebi. Primijetim manje eskapada kod sebe, lakše čuvam vlastitu energiju. Počinjem i shvaćati koliko je energija koja nam je dana u životu zapravo dragocjena. Uistinu, preduvjet za sve je da ste dobri sami sa sobom. Naravno da je to poprilično otežano u vremenu u kojem trenutno živimo jer ova vremena ni za koga nisu dobra. Čovjek nikako ne može ostati imun na bol, nesreće, teške bolesti i odlaske dragih ljudi. Svi smo zahvaćeni cijelom pandemijskom situacijom te svjedočimo egzistencijalnoj i zdravstvenoj ugrozi ljudi. Međutim mene je uvijek u životu izvlačio optimizam koji nosim u sebi, a sada je prisutniji nego ikad.

Osjećam se bolje u svojoj koži i sve je na meni bolje, što je na neki način nevjerojatno. Naravno da koža nije ista kao koža jedne šesnaestogodišnjakinje, ali se osjećam puno bolje u svakom smislu, ne samo iznutra, nego i fizički. Fizičko nam je zapravo nametnuto od društva. Vjerovali ili ne, bolju memoriju imam sada nego prije 20 godina jer koristim svoje životno iskustvo. Poboljšavam svoj engleski jezik, vježbam dosta kući, isprobavam nove recepte, okružila sam se ljudima koji mi odgovaraju. Distancirala sam se od energetskih vampira u svom životu, osim ako je neophodno da budem s njima. Brže dolazim sebi, i to je zaista divno u tim godinama. Kada šetam gradom više primjećujem i sunce iza oblaka, više uživam u stvarima za koje prije nisam imala vremena.

Možete li nam otkriti nešto više o novom projektu na kojem aktivno radite u 2022.-oj godini?

Radi se o novom kazališnom projektu o kojem ne bih još pričala javno. Izuzetno sam aktivna, šesto na sat, jako sam predana i disciplinirana. Sa svojom kolegicom Anitom Matić Delić i sa ostalim suradnicima radim predano poštujući sve epidemiološke mjere. Tekst je autorski i u cijelosti je napisan. Nije riječ samo o kazališnom projektu već i multimedijskom, ali o tome nekom drugom prilikom je ne mogu previše otkriti. Prvo ću skočiti pa ću onda reći ‘hop’.

Svojim izgledom uvijek plijenite poglede, možete li otkriti ženama tajnu vašeg mladolikog izgleda?

Puno brzog hoda, jer zaista puno hodam. Volim u sebi ponavljati svoju monodramu dok hodam. Automobil zaista rijetko koristim pa me strah i da su mi gume popustile. Zaista volim svaku minutu svoga života koristiti aktivno, mentalno i fizički. Jednostavno dođete u godine kada vaša djeca odrastu i u tom životnom periodu je divno kada imate vremena za sebe opet.

Možete li izdvojiti najljepši i najteži trenutak u svom životu?

Majčinstvo je definitivno najljepši trenutak u mom životu. Sve žene koje su prošle to znaju o čemu govorim. Ne postoji ništa na svijetu što je usporedivo s tim osjećajem. Najteži trenutak možete pretpostaviti, ali budući da nije vrijeme za tužne teme zadržat ću se isključivo na najljepšem trenutku. Osjetim da je moja sestra svaki dan uz mene.

Za kraj, možete li se osvrnuti na ljubav. Jeste li osoba koja ne može živjeti bez ljubavi?

Mogu živjeti bez ljubavi ako je nesretna. Naravno da mi je zdrava ljubav neophodna, jednako kao i potpora jer bez toga naprosto ne bismo mogli ići dalje u životu. Ipak, itekako mogu biti sama jer sam horoskopska jarčica. Ponekad se volim povući u izolaciju na tri mjeseca i priznajem da to radim. Jednako kao što volim pulsiranje grada, volim i rijeku Mrežnicu gdje čujem samo šum vodopada. Volim biti u miru sa sobom. Obožavam svoju obitelj i prijatelje, tako da ljubav jeste moj pokretač. Svakako da je lijepo imati u životu nekoga koga možete držati za ruku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mia Begović (@begovicmia)

Komentari