Ecija Ojdanić posvetila emotivnu objavu preminulom ocu: ‘Znamo da nas čuješ, znamo da nas i dalje čuvaš’

Foto: Instagram

Glumica Ecija Ojdanić (47) na svojem se Instagram profilu emotivnom objavom oprostila se od svog oca Petra koji je preminuo prije nekoliko dana. Objavila je fotografiju oblaka i neba te napisala da je njezin otac bio ‘umjetnik života’.

“Ako je život umjetničko djelo, onda je moj tata bio veliki umjetnik. Majstor. Učitelj. Uzor. Velika umjetnička djela daju osjećaj sklada i zaokruženosti, a baš takav je bio njegov život, skladan i zaokružen. Tata je bio umjetnik života. Mi koji smo živjeli s njim, njegova supruga i potomci, zauvijek ćemo se diviti njegovom umijeću življenja. To je umijeće bilo sazdano od ljubavi, snage, morala, mudrosti, duhovitosti i intelekta. To su bili stupovi kojima je izgradio svoju karijeru suca, svoju obitelj i svakog od nas kao ljude. Tata je stvarno proživio život. Ali taj život nije bio lak. Dapače.

U tom je životu, moj tata, morao preživjeti i ono najteže što čovjek može doživjeti, a to je smrt djeteta. Dostojanstvo boli i snaga za ići dalje, to su lekcije koje nam je dao i koje nas i danas u ovom teškom trenutku drže na nogama i daju nam inspiraciju da, osim tuge, imamo i osmjeh na licu jer slavimo njegov veličanstven primjer. Njegov častan život.

Tata je otišao okružen brojnom obitelji, svojom voljenom suprugom, našom mamom i bakom, svojim unucima, zetovima… Otišao je kao ponosan osamdesetjednogodišnjak koji nam je omogućio egzistenciju, i duhovnu i materijalnu, a kada je započeo na svoj životni put, kao i mnogi ljudi iz ovih kamenih krajeva, krenuo je ni iz čeg, iz siromaštva. Imao je samo svoj brilijantni um i moralni zakon u sebi koji je on dobio svojim odgojem i koji ćemo se svi mi truditi dati svojoj djeci i unucima. Njemu u čast.

Dragi tata, u predstavi naših života, zauvijek ćeš imati glavnu ulogu. Znamo da nas čuješ, znamo da nas i dalje čuvaš, možda još i više, sada kada si lak i vječan. Znamo da znaš da te beskrajno volimo. I znaj, dragi tata, da će vatra zahvalnosti zauvijek grijati kuću koju si sagradio, kuću u kojoj si nas stvorio i okupio, tvoju kuću koja se zove ljubav. Do viđenja, dragi moj tata….”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ecija Ojdanic (@ecijaojdanic)

Podsjećamo, Ecija je prije nekoliko dana podijelila s pratiteljima vijest o ovom velikom gubitku. Tada je objavila fotografiju roditelja te napisala emotivnu poruku. Brojni pratitelji i kolege izrazili su joj sućut i podršku, među njima i Bojana Gregorić Vejzović, Nina Badrić, Indira Levak, Viktorija Rađa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ecija Ojdanic (@ecijaojdanic)

Komentari