ĐUROLOGIJA U ZAGREBU: Đuro otkriva kako je nastala najgledanija predstava u regiji

PRESS

Originalna predstava stiže u Zagreb, a njezin autor otkriva kako je nastala.

Ova najgledanija predstava u regiji nastavlja obarati sve rekorde gledanosti, a iako ju je već u rasprodanim dvoranama u godinu dana pogledalo preko 80 tisuća ljudi, zanimanje za Đurićev jedinstven i originalan humor ne jenjava

Sa svojim prepoznatljivim bosanskim šarmom i dugogodišnjim glumačkim iskustvom Branko Đurić Đuro ne prestaje oduševljavati javnost. Njegova autorska predstava Đurologija“, ponovno kreće na turneju po Hrvatskoj! A 31. siječnja stiže u zagrebačku Tvornicu kulture. Ova najgledanija predstava u regiji nastavlja obarati sve rekorde gledanosti, a iako ju je već u rasprodanim dvoranama u godinu dana pogledalo preko 80 tisuća ljudi, zanimanje za Đurićev jedinstven i originalan humor ne jenjava. Tim povodom popričali smo s karizmatičnim sarajevskim glumcem s hollywoodskom i svjetskom karijerom, redateljem i rock glazbenikom.

[box type=”success” align=”” class=”” width=””]Zagreb.info najsretnije Đurine obožavatelje nagrađuje. Dijelimo 2×2 karte za Đurologiju u zagrebačkoj Tvornici! Detaljnije na Facebooku. [/box]

Koji je recept uspjeha vaše predstave Đurologija koja očito jednako nasmijava naše ljude u svim krajevima Hrvatske, a li i šire?

-Pa i kada bi znao recept ne bih ga baš tako javno objelodanio. (smijeh) Mislim da se ljudi jednostavno prepoznaju u predstavi. Pronađu sve one sitne detalje iz svog života koji su ponekad nevjerojatno smiješni ili suludi, a oni nikada nisu na njih gledali na takav način.

Kako je Đurologija zapravo nastala, jeste li namjenski krenuli pisati ovaj komad, ili se to naprosto desilo?

-Nastala je slučajno na poziv organizatora iz Australije koji mi je predložio da “malo pobjegnem od zime” i tako je cijela obitelj u jedanaestom mjesecu 2015 otputovala “tamo dole” gdje sam odigrao šest predstava koje su praktično nastajale pred publikom. Tekst sam sastavljao još mnogo prije ali sam ga završio u zadnjem trenutku – na avionu od Dubaija do Sydneyja. Proveli smo se divno u tih nekoliko tjedana i vratili smo se puni utisaka. Djeca su donijela razne suvenire a ja – novu predstavu.

Kako u današnje vrijeme sveopće krize i depresije uspijevate nasmijati ljude?

-Ljudima je baš zato smijeh danas potrebniji nego ikada prije. On je poput terapije, a takva je i moja prestava. Raduje me da nekome omogućiti da sat i pol “odmori mozak” od svih problema koji ga pritišću i da s predstave ode u mnogo boljem raspoloženju nego što je došao.

Razgovarate li o budućim projektima sa suprugom?

-Uvijek. I kao supruga, i kao vrhunska kolegica, Tanja mi je najbolji i najvažniji savjetnik za moje projekte, isto kao što sam i ja njoj. Bavimo se istim poslom i jedno drugome možemo najbolje pomoći, savjetima ili primjerom.

Čemu se vi privatno smijete?

-Oduševi me i nasmije dobra gluma u (još boljem) kazališnom komadu ili na filmu. Kada se poklopi dobra situacija i kada je glumac iskoristi na najbolji mogući način, to je uvijek nešto što mi izmami smijeh.


Komentari