‘Drugi bi na njenom mjestu prevrnuli Zagreb naopako’ Evo kako je Bandić opisivao svoju kćer jedinicu

Foto Zeljko Hladika/PIXSELL

Pokojni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije skrivao da je bio ponosan na svoju kćer jedinicu, Ana Mariju. Dobio ju je 1982. godine u braku sa suprugom Vesnom.

Prije nekoliko godina Bandić je kćerki čestitao rođendan na službenoj Facebook stranici, Milan Bandić Gradonačelnik. Ondje je ostavio emotivnu poruku popraćenu zajedničkim fotografijama.

Kći preminulog gradonačelnika rijetko se pojavljuje u javnosti. Jedna od rijetkih prilika bila je za vrijeme očeve kandidature za predsjednika Hrvatske, kada se uključila u njegovu predizbornu kampanju.

“Moju kćer nitko ne može zamijeniti, moju Anu Mariju. Ana Marija živi, vidite da za nju nitko ne zna, znači da je dobra cura. Inače, drugi bi na njenom mjestu prevrnuli Zagreb naopako“, bio je pun hvale Bandić za svoju kćerku za Novu TV.

Ana Marija Bandić završila je prestižnu srednju školu MIOC, a zatim nastavila školovanje na Medicinskom fakultetu. Nakon tri godine zaključila je da ju više zanima matematika, pa se prebacila na PMF i diplomirala 2012. godine. Iste se godine zaposlila u informatičkoj firmi Combis kao softverski inženjer.

“Kad me netko pita kako se prezivam, ne moram dva puta ponavljati. Moje prezime klasična je priča, svi misle da mi je život zbog njega bajka. Ne mislim reći da mi nešto nedostaje, ali zbog sebe želim svima dokazati da se znam brinuti za sebe i da ne moram živjeti pod staklenim zvonom”, ispričala je u jednom od rijetkih medijskih istupa za Večernji list.

Ana Marija Bandić u medijskim se napisima pojavila prošle godine, kada su u javnost procurili detalji oko stana na Trgu Petra Petretića. Njega je Bandićeva supruga Vesna kupila gotovinom, a Ana Marija upisana je kao vlasnica stana. Za nekretninu od gotovo 70 kvadrata Vesna Bandić je dala iznos od 854 tisuće kuna. Sporni je iznos navodno došao od prodaje stana u Preradovićevoj ulici, kojeg je prodala Vesnina majka i kćeri poklonila novac.

Ana Marija danas živi u spomenutom stanu u centru Zagreba, a i dalje radi u Combisu. Jednom je prilikom sebe opisala kao običnu studenticu, a rekla je i da ju ne zanima politika.

 


Komentari