DRAMI NEMA KRAJA: Milan Popović traži reviziju postupka protiv Severine, želi srbijanske dokumente za sina

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Pjevačica Severina Kojić (48) od 2016. godine u Srbiji vodi spor u kojem osporava izdavanje srbijanskih isprava njezinom sinu. Tvrdi kako su izdane bez njezine suglasnosti, a njezin bivši partner i otac njihova zajedničkog djeteta, Milan Popović, nedavno je zatražio reviziju postupka, piše Jutarnji list.

Sudovi u Srbiji odbili su njegov zahtjev da samostalno ishodi srbijanske dokumente za sinom s obrazloženjem da se spor o skrbništvu vodi pred hrvatski sudom.

Sada Popović tvrdi kako njihov sin ima prebivalište u Vršcu, a u zahtjevu je Vršac naveden kao njegovo prebivalište. Na temelju toga traži reviziju postupka tamošnjih sudova. Inače, Popović ima privremeno boravište u Republici Hrvatskoj do rujna 2021.

Vlasništvo tvrtke u Hrvatskoj nedavno je prebacio na sebe na tvrtku u Cipru. Ispada kako Popović u Hrvatskoj nema ni nekretnine ni imovine. U zahtjevu za reviziju tvrdi kako i on i njegov sin žive na adresi u Srbiji, premda dijete cijeli život živi u Hrvatskoj gdje je pohađalo vrtić i gdje ide u školu.

Popović u tužbi protiv Severine traži od srbijanskog kasacionog suda reviziju postupka koji je odbio njegove tužbe, ali i traži da mu se nadoknade svi troškovi postupka te osporava pravo da se, s obzirom na to da dijete ima prebivalište u Srbiji, na njega primjenjuje bilo koji drugi zakon osim zakona Republike Srbije.

Severina već pet godina pokušava uvjeriti srbijanske sudove da dijete ne može imati dva prebivališta i da u Srbiji nikada nije živjelo.


Komentari