DRAME BALABANOVIH! Kad krene nizbrdo, to ne staje! Iako razvedeni, vežu ih gadni problemi

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Brak nekadašnjeg poznatog para, bivše kraljice Hrvatske Ive Radić i bivšeg nogometaša Boška Balabana službeno je završio u lipnju 2019. godine, kada je došlo do razvoda, no još su dvije godine prije toga raskrstili. Ali, još uvijek ih vežu neke stvari, i ne – nisu ugodne.

Dugo se vremena priča o financijskim krizama bivših Balabanovih, no ove godine ti problemi stigli su na naplatu, pa im je zbog dugova dio nekretnina stavljeno na bubanj. Na javnoj dražbi 9. veljače ove godine prodavao se stan od 62,7 kvadrata na Gračanima na adresi na kojoj je prijavljena Iva Radić Balaban.

Prema podacima katastra, naime, taj stan glasi na njezinog bivšeg, Boška Balabana. Prema podacima koji su iscurili u javnost, ovako se pokušava podmiriti Karlovačka banka.

Fina je u ožujku pozvala Karlovačku banku, koja je ovršila nekretninu Balabanovih, da plati 1400 kuna predujma za elektroničku javnu dražbu. Uz to, Boško Balaban dobio je ovrhu od Zagrebačkog Holdinga za 266,43 kune duga zbog neplaćanja računa Čistoći, na adresi dotičnog stana u Gračanima.

Ali, ispada kako nisu to jedini računi koje bivši nogometaš nije plaćao. U jednom ga je trenutku bivša supruga tražila da plati 6432,96 kuna pričuve za stan na istoj adresi koje nisu bile podmirene od 1. kolovoza 2016. do 1. rujna 2019. godine, tvrde.

Uz sve to, 24sata je u posjedu rješenja pulskog suda koji je u studenom 2020. godine izdao rješenje nastavka ovršnog postupka, kako pišu, “u odnosu na novog suvlasnika nekretnina koje su predmet ovrhe, i to u odnosu na Ivu Radić Balaban”.

U tom sudskom rješenju navodi se da Iva živi na istoj adresi kao što je stan koji je bio 9. veljače na javnoj dražbi. U ovom slučaju ovrhovoditelj je Privredna banka. No Iva tvrdi kako ovrhe i dugovi nemaju veze s njom i njezinim nekretninama.

“Nije točno da stan na mojem imenu ima veze s tim. Apsolutno nema veze ni s čim. Možda je stan od Boška, to morate njega pitati“, rekla je. Na pitanje je li slučajno da imaju dva stana na istoj adresi jer se u dokumentima navodi ona i adresa stana koji je na bubnju, pa da nije došlo do zabune, ona odgovara kako njezin stan s tim nema nikakve veze.

“Nema veze. Ja za nekretninu u Istri uredno plaćam kredit i nemam nikakvih problema. Razgovarate s Ivom, a ne s Boškom, pa njega pitajte”, odgovara na pitanje koliko i za što su dužni te im terete nekretnine u Istri

Na društvenim mrežama znala se pohvaliti kućom s bazenom u Istri koju nesebično dijeli s prijateljima. Prema njezinim riječima, ta nekretnina nije ovršena. Kakvi to dugovi muče Balabane da ih se sudskim putem tjera na prisilnu isplatu, koliko nekretnina im je zbog toga ugroženo ili već prodano, od Boška Balabana se nije uspjelo saznati jer se nogometaš na pozive ne javlja.

Inače, od 2017. godine Iva Radić sama podiže njihovo troje djece. Kao samohrana majka tvrdi kako se odlično nosi sa svime. Medijima je prošle godine ispričala kako njezina najstarija kći odlazi na studij u Pariz te da od razvoda za svoje dvije kćeri i sina brine samostalno.

Mlađa djeca idu u školu koju polazi i Severinin sin, a to je još samo jedna njihova poveznica jer je poznato da su Iva i Severina bliske prijateljice. Nerijetko su obožavatelje na društvenim mrežama častile zajedničkim fotografijama. Iva je, naravno, bila i na Severininoj svadbi, koji će njezin Boško Balaban pamtiti po odlasku na hitnu.

Večer prije svadbe Boško je Ivu izveo na večeru i potom sam izašao u noćni klub, gdje se u toaletu posvađao s gostima. Razbijenog nosa morao je tražiti liječničku pomoć. Za ovaj sada bivši bračni par ni 2015. godina nije bila bajna jer su im opljačkali stan koji je sad na bubnju.

Provalnici su odnijeli nakit za koji se pisalo da je moguće vrjedniji od milijun kuna. Iste godine, nekoliko mjeseci ranije, Jutarnji je pisao da Balabanovoj kući vrijednoj 3,5 milijuna kuna u Wickerhauserovoj ulici na zagrebačkoj Šalati prijeti ovrha. On je tad tvrdio da je riječ o nekom drugom Balabanu, ali nije objasnio kako to da je navodni neki drugi Balaban prijavljen na istoj adresi na kojoj je prijavljena i supruga Iva ovog “pravog” Balabana.

Posjet zainteresiranih kupaca za Balabanovu kuću u pratnji sudskog ovršitelja bio je zakazan za 29. listopada 2015. Ta adresa inače ima neslavnu povijest otkako je na parkiralištu 1. prosinca 2007. nepoznati snajperist s dva hica u glavu ubio Davora Zečevića, poznatog kao jednog od optuženih u procesu protiv tzv. zločinačke organizacije.

Boško Balaban je tad čak bio i očevidac ubojstva. Začuo je zvuk poput petarde i bljesak iz šume točno preko puta zgrade dok je razgovarao sa Zečevićevom djevojkom.

A kad lopta jednom krene nizbrdo, ne zaustavlja se, pa izgleda da Bošku Balabanu ni privatni posao nije slavno završio. Prije četiri godine Trgovački sud u Bjelovaru donio je rješenje o zaključivanju stečaja BB Management & Consulting d.o.o., Boškove konzultantske tvrtke.

Bila je opterećena s oko 25.000 kuna duga, a 2018. godine brisana je iz Sudskog registra. Osam godina ranije izbrisana mu je i građevinska tvrtka Partner projekt. Za razliku od Boška, Ivi ide dobro. Vlasnica je modnog portala Journal i uživa u svom poslu.


Komentari