DRAMATIČNO U VEČERI ZA 5 NA SELU Prvo mjesto podijelili Ivan i Blaženka, evo tko je na kraju slavio pobjedu

Večera za 5 (Foto: RTL)

U završnici slavonskog tjedna u ‘Večeri za 5 na selu’ domaćica je bila umirovljenica Ruža, a ostale je kandidate ugostila u Požegi. Gostima je priredila predjelo naziva Narančasto na početku, glavno jelo Ljubičasto opijena gozba i desert Šumska vila.

Ruža (Foto: RTL)

Juha za predjelo nije svima najbolje sjela, glavno jelo sve je oduševilo dok desert nije najbolje prošao tako da je Ruža osvojila 38 bodova i nije uspjela prestići Blaženku i Ivana. Nataša, Sabina i Ivan dali su po desetku za Ružinu večeru zato što im je sve bilo savršeno, a Blaženka se odlučila za osmicu jer joj se nisu svidjeli juha i desert.

Predjelo (Foto: RTL)

Ruža je goste dočekala dobro raspoložena, a potom su nazdravili za ukusnu i zabavnu večeru. Kad su sjeli za stol, domaćica je poslužila juhu od bundeve i batata. „Nisam očekivala juhu za predjelo“, rekla je Blaženka, no Nataša i Sabina su bile zadovoljne i komentirale da osim rakije – juha otvara apetit!

Kad ju je kušala, Blaženki su prevladavali čudni okusi; juha joj je bila ljuta i neobična dok je Iki bila izvrsna: „Prva liga, pravo dobra.“ Potom je domaćica poslužila svinjsku vratinu i teletinu uz knedle i karamelizirani ljubičasti kupus, a Sabinu i Natašu oduševio je izgled jela.

Večera za 5 (Foto: RTL)

„Nikada nisam probala kupus na ovakav način i stvarno mi se sviđa“, rekla je Sabina. Ivan je komentirao kako bi radije napravio knedle od kruha, no svidjele su mu se i ove s grizom, a meso mu je bilo meko i ukusno. Blaženki su knedle bile bezukusne, ali dobre kad se jedu s umakom. „Jako fino, mogla bih ja to ponovno“, rekla je Nataša, a s njom se složila i Sabina.

Glavno jelo (Foto: RTL)

Blaženka konačna pobjednica

Kolač s keksima, pudingom i čokoladom Ruža je poslužila za kraj večere. Iki je bio dobar, a Sabina je komentirala kako voli da kolač bude kremast: „Izbacila bih barem dva reda onog keksa i stavila puno pudinga!“ Naposljetku je zaključila da je bio previše jednostavan dok je Blaženka komentirala kako nije mogla puno pojesti jer joj se nikako nije svidjela kombinacija čokoladnih banana s keksima.

Večera za 5 (Foto: RTL)

Ruža je gostima podijelila rakije kao znak pažnje, a potom su stigli svirači. Nakon pjesme uslijedilo je proglašenje pobjednika požeškog tjedna, a na treće mjesto smjestile su se Sabina i Nataša, drugo mjesto zauzela je večerašnja domaćica Ruža, a prvo mjesto dijelili su Blaženka i Ivan.

Poredak (Foto: RTL)

Sabina, Nataša i Ruža trebale su odlučiti o pobjedniku i jednoglasno su odabrale Blaženku koja je kroz suze rekla: „Sin me prijavio i vjerovao da ću pobijediti. Hvala, ekipo.“ Sljedeći tjedan u ‘Večeri za 5 na selu’, od ponedjeljka do petka u 20.15 sati na RTL-u, uživat ćete u delicijama koje će pripremati kandidati s Malog Lošinja.

Komentari