Ovo su načini kako da zaštitite svoje ljubimce od blagdanske buke

FOTO: Vrtić za pse "Veliki&Mali"" - čuvanje pasa Zagreb

Zvuk petardi ili vatrometa su znak kako se blagdani bliže.

Za vaše ljubimce to je razdoblje noćnih mora i srčanih udara. Godišnje od srčanog udara izazvanog glasnom bukom ugine 5 tisuća pasa i mačaka. Mi vam donosimo načine kako ih zaštititi.

Thundershirt

Ne radi se o nikakvoj mitskoj zvijeri, već o načinu vezanja tkanine ili šala koji će pomoći  vašem kućnom ljubimcu da ostane smiren. Ovo je najbolje koristiti kada ljubimci osjete nagon za bijeg.

Video objašnjava kako ovaj pojas može pomoći u smirenju pasa i mačaka prilikom izlaganja glasnim zvukovima.

Pokrijte ga svojom jaknom ili dekom 

Možda vam zvuči smiješno, no vaš ljubimac najbolje će reagirati na vašu jaknu ili deku. Stvorite oazu mira psu ili mački tako što ćete zatvoriti prozore i spustiti rolete. Stavite im dekicu na pod i pokrijte ih jaknom ili dekom. Ostanite s njima cijelo vrijeme

Pustite im laganu muziku

Ono što je za nas slavlje Nove godine, za ljubimce je 9.krug pakla. Prije zabave umirite vašeg psa ili mačku puštanjem lagane muzike dok ih mazite. Vi ćete biti smireni, a oni će tu energiju “pokupiti” od vas.

Lijekovi za smirenje

Ovo koristite ako vidite da vašem ljubimcu nema druge pomoći. Savjetujte se s vašim veterinarom oko toga koje lijekove uzeti i koje su njihove nuspojave.


Komentari