Donosimo kako istjerati Smrdljive martine iz svog doma

pixabay

Prvo i osnovno jest da zaštitite svoje prozore i balkonska vrata. Ako nemate novca za skupe komarnike koji se ugrađuju na stolariju, uvijek možete kupiti one jeftine mrežice koje ne koštaju više od desetak kuna i polijepiti ih na okvire prozora koje često otvarate. Pobrinite se i da nemate nikakvu rupu na prozoru ili vratima jer su smrdljivi martini kao i komarci, kroz najmanju rupicu će se uvući u vaš dom.

Kako bi spriječili njihov ulazak u vašu kuću, poslužite se žutim papirom. Naime, ove kukce privlači žuta boja pa u dvorištu vaše kuće ili na balkonu stana polijepite žuti papir na koji će ovi dosadni kukci dolaziti. Umjesto raznoraznim otrovnim sprejevima, riješite ih se potom jednostavnom mješavinom vode i sapuna. U određenu količinu vode ulijte jedan do dva posto tekućeg sapuna i tom mješavinom poprskajte ove smrdljive kukce.

Smrdljive martine odbija i miris češnjaka i mente pa ih postavite ispred svojih prozora ili vrata. Ako su i ušli u vaš dom, ne zaboravite da ih ne smijete stiskati da bi ih ubili jer tada ispuštaju onaj odvratni smrad. Radije ih usisajte usisavačem, nježno ih pokupite toalet papirom i bacite u WC školjku ili na njih prislonite ljepljivu traku i tako ih ulovite


Komentari