Domaćin Zvonimir dobio brojne komplimente za svoju večeru, no nekima se ne može udovoljiti: ‘Nikako se najesti od ribljeg menija’

Večera za 5 na selu (Foto: RTL)

Drugi je dan u kulinarskoj avanturi u ‘Večeri za 5 na selu’ na Malome Lošinju, a današnji domaćin bio je policajac Zvonimir koji je ostale kandidate ugostio u lovačkom domu.

Za svoje je goste Zvonimir pripremio predjelo naziva ‘Gospon Klještić’, glavno jelo ‘Crnilo koje to nije’ i desert ‘Bura’. Rižoto od škampa oduševio je ekipu, lignje s krumpirom također su svi hvalili, a i desert je dobro prošao. Zvonimir je dobio 38 bodova tako da s Marinom trenutačno dijeli prvo mjesto.

Domaćin je za aperitiv ekipi ponudio lozovaču i travaricu s Pelješca te šljivovicu koju mu je dao Neven. Brzo su odradili aperitiv i počeli s rižotom od škampa. “Predjelo je bilo ukusno, riža al dente, škampi, šug, temeljac koji je napravio – sve se osjetilo, vidi se da ima iskustva”, rekao je Hrvoje. I Marinu je bilo ukusno i lijepo začinjeno, riža je bila baš po njegovu ukusu, a Elvis je zaključio: “Fantastično! Najviše cijenim kod jela kad su okusi balansirani.”

Predjelo (Foto: RTL)

Domaćin je za glavno jelo poslužio jadranske lignje s krumpirom. “Lignje su bile mekane i ukusne, prilog isto dobar”, rekao je Hrvoje, a i Marinu se sve svidjelo: “Još je krumpir pokupio sav šug od liganja i bilo je super.” Nevenu je također bio pun hvale pa je zaključio: “Domaćin je pogodio sve kako treba!”

Glavno jelo (Foto: RTL)

Sin Duje za kraj je poslužio desert – Zvonimirovu inačicu ledenog vjetra, a svima se svidio izgled kolača. Neven je komentirao kako inače voli sve voće u kolačima, no jako mu se svidio i ovaj samo s jagodama pogotovo što je bio laganiji i osvježavajući. Hrvoje je komentirao kako također voli laganije deserte, no i da je večera bila lagana pa je desert mogao biti malo zasitniji.

Desert (Foto: RTL)

Poslije večere dečki su zaigrali neku vrstu boćanja, a potom je uslijedilo ocjenjivanje. Za svoju večeru Zvonimir je dobio po desetku od Elvisa, Nevena i Marina kojima je sve bilo super da bi Marin zaključio: “Nijedna manja ocjena ne bi bila fer.” Ipak, Hrvoje se nije složio s tim tako da je on dao ocjenu osam i rekao: “Dajem ocjenu osam samo zato što mi je draži mesni meni od ribljeg; lignje volim, škampe volim, ali nikako se najesti od toga.”

Sutra kuha Elvis, a hoće li on pripremati ribu ili meso – ne propustite pogledati u novoj epizodi ‘Večere za 5 na selu’ od 20.15 sati na RTL-u.

Komentari