Domaći proizvodi za čišćenje: Ove namirnice vaši su saveznici u borbi protiv prljavštine

womens free samples

Zašto kupovati skupa sredstva kada sve što vam treba već imate?

U svojoj kuhinji i kupaonici možete pronaći namirnice koje će biti učinkovite i manje štetne prilikom čišećnja od kupovnih sredstava.

Maslinovo ulje:

Ovo zdravo ulje možete koristiti za kuhanje, čišćenje i poliranje drvenih površina. Ako ga pomiješate s octom dobit ćete odlično sredstvo uz koje će vaši stari drveni kredenci zasjati kao novi.

Običan tvrdi sapun:

Izaberite onaj biljni koji u sebi nema žvotinjskih sastojaka, on će bez problema prodrijeti kroz masnoću.

Soda bikarbona:

Ovo se nalazi u gotovo svakoj kuhinji, a dokazano je da učinkovito ubija viruse i bakterije. Ovo sredstvo izbjeljuje, osvježava, čisti i skida masnoću bez puno muke.

Eterična ulja:

Ovo će dati fini i prirodni miris  vašim domaćim sredstvima za čišćenje, pogotovo onima od octa. Jedino na što morate obratiti pozornost su alergija, pa ako ste primjerice alergični na naranče, izbegavajte to ulje.

Limunov sok:

Ovo prirodno sredstvo uklanja plijesan, čisti masnoću, a od njega će se i površine sjajiti.

Ocat:

Zbog svoje kiselosti ocat se smatra čudom svijeta čišćenja. Malo što neće pokleknuti pred njime, a čak i masnoća odlazi bez problema.

Ove namirnice nemojte miješati

Ipka, bitno je znati da se svi ovi sastojci ne mogu miješati. Sapun nemojte miješati s octom i limunovim sokom jer je sapun po definiciji lužina, a limunov sok i ocat su kiseline, što znači da su na suprotim djelovima pH spektra. Ako ovo pomiješate sastojci će se međusobno neutralizirati i neće biti efekta.


Komentari