Domaći glumac progovorio o borbi s teškom bolesti: ‘Pao sam na 35 kilograma….I zubi su još truli’

Foto: Facebook

Glumac Dramskog kazališta Gavella, Nenad Cvetko (51) kojeg domaća publika pamti po televizijskim ulogama u serijama “Stipe u gostima”, “Odmori se, zaslužio si” te “Larin izbor”, progovorio je o teškoj bolesti.

Prošlog ljeta slučajno je otkrio kvržicu na vratu što mu je promijenilo život. Naime, glumac je u jednom trenutku ostao bez glasa te mu je ujesen dijagnosticiran karcinom glave i vrata. U intervjuu za 24 sata progovorio je o borbi s rakom. Iza Cvetka su 35 zračenja i tri kemoterapije, a rezultat se konačno vidi.

Najgore je prošlo

“Najgore je prošlo. Svi smo očekivali još koju operaciju, ali do nje zbog terapije nije došlo”, izjavio je glumac i dodaje da su mu ostale neke nuspojave nakon liječenja.

“U vrijeme kad sam morao crpiti energiju koju nisam imao, pao sam na 35 kilograma. Efekti zračenja i kemoterapije još djeluju. Čak i sad, nakon tri mjeseca, oni još nisu procesuirani u mojem organizmu. U principu, da kucnem o drvo, sve je ostalo sama pozitiva”, priča Cvetko.

Zbog specifičnosti raka mu je bila spaljena cijela usna šupljina.

“I zubi su još truli. Jednostavno, nisam mogao jesti. Ali sam izdržao cijeli proces, da imam 12 i pol godina dobio bih od doktora nekakvu zlatnu značku za izdržljivost”, ističe.

Velika motivacija mu je sin Petar Samuel i posao. Otkrio je da se polako vraća na scenu te  je već odigrao predstave “Posjet stare dame” i “Kako je prošao rat na mom otoku”. Glas mu još uvijek nije u punoj snazi, ali ga to nije pokolebalo.

“Vrlo često ljudi odustaju jer ne mogu to fizički izdržati, krvna slika im to ne dopušta. Ja sam sitan, ali živahan. Sitan, ali dinamitan”, našalio se Nenad Cvetko.


Komentari