DOMAĆA ESTRADA SHRVANA SMRĆU MARINE TUCAKOVIĆ: ‘Kakvi smo bili na zemlji, bit ćemo i na nebu’

Foto: Instagram

Nakon duge i teške borbe s karcinomom dojke, jučer je u 68. godini života preminula autorica nekih od najvećih hitova na prostoru bivše Jugoslavije, Marina Tucaković. Tekstopiskinji je prije nekoliko dana joj dijagnosticirana i zaraza koronavirusom, zbog čega je bila hospitalizirana u KBC Dragiše Mišović u Beogradu gdje je jučer i posljednji put zaklopila oči. Vijest o njezinoj smrti potresla je čitavu regiju, a brojni kolege i prijatelji od Marine se opraštaju na društvenim mrežama. Među onima koji su posljednji pozdrav uputili velikoj autorici su i hrvatski glazbenici kojima je napisala neke od najvećih hitova u karijeri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Massimo (Official) (@massimo.official)

˝Draga Marina, nezamislivo mi je, i nakon toliko godina, složiti set listu bez ˝Stranca˝. I jučer je publika sa mnom i bendom tu pjesmu, na koncertu u tvom Beogradu, pjevala najglasnije. Nismo ni slutili kakvu tužnu vijest će donijeti danas. Ostaju ˝Stranac u noći˝ i toliko drugih pjesama. Hvala ti. Zauvijek ćeš biti tu. U stihovima. I sjećanjima˝, napisao je pjevač Massimo Savić te uputio iskrenu sućut najbližima preminule Marine Tucaković.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Badrić (@badrich)

Dirljiv posljednji pozdrav autorici je uputila i pjevačica Nina Badrić uz pjesmu ˝Dan D˝ čije stihove potpisuje upravo preminula Marina. ˝A jbg, vama je važnije na slikama izgledati sretno nego biti sretan u životu˝, citirala je autoricu Nina te poručila: ˝Počivajte u miru draga Marina, takvi kao vi nikada ne umiru˝.

Vijest o smrti srbijanske autorice glazbenih tekstova pogodila je i domaćeg tekstopisca i glazbenog producenta, Tončija Huljića.˝Draga Marina… Kakvi smo bili na zemlji, bit ćemo i na nebu… Prijatelji za vijeke vjekova. Pazit ćemo na Futu i Lacu˝, napisao je Tonči na svom Instagram profilu.

Inače, Marina je bila u dugogodišnjem braku s kompozitorom Aleksandrom Radulovićem s kojim je dobila dva sina Miloša i Milana. Sin Miloš je 2008. godine u dobi od 24 godine preminuo u svom krevetu, a od njegove se smrti pjevačica nikada nije oporavila.


Komentari