DODJELA NAGRADE PONOS HRVATSKE: Istinski heroji koji su žrtvovali sebe da bi spasili druge (FOTO)

FOTO: Marko Prpic/PIXSELL

Svečana dodjela nagrade Ponos Hrvatske za 2016. godinu održat će se u petak 3. veljače 2017. u dvorani Kornati Hypo centra u Zagrebu, s početkom u 21 sat.

Hrabrost, humanost, poštenje i dobrota. To su riječi koje možemo posvetiti dobitnicima nagrade Ponos Hrvatske. Svojim djelima ovi ljudi obilježili su 2016. godinu.

Riskirali su svoje živote kako bi spasili tuđe, skakali u rijeke, izvlačili ljude iz požara, pomagali izgubljenim turistima, svojim inovacijama pomogli tisućama, popravljali cipele siromašnim sugrađanima…

Takvim djelima zaslužili su priznanje. Dobitnike nagrada izabrao je ocjenjivački sud koji su činili glumica Slavica Knežević, predstavnica HRT-a Melita Hrengek, glavni urednik dnevnoga lista 24sata Goran Gavranović te kardiolog, akademik Davor Miličić. Oni su od 90 pristiglih prijava odabrali njih 24.

Svečana dodjela nagrada najhrabrijim ljudima u Hrvatskoj bit će večeras u Plaza Event Centru u Zagrebu. Voditelji dodjele su neponovljivi Barbara Kolar i Duško Ćurlić. Na dodjeli će nastupati Miroslav Evačić, čiju glazbu emitiraju BBC i druge europske postaje, Prekodrafski blues, plesni studio Celtic Fantasy i drugi.

Nagrada Ponos Hrvatske dodjeljuje se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Cijeli projekt u organizaciji je 24sata i HRT-a.

Prijenos dodjele nagrada pogledajte večeras u 21 sat na drugom programu HRT-a.

Ovo su neki od zagrebačkih heroja:

  • Supružnici Danijel i Marijana Vuga život su posvetili pomaganju zagrebačkim beskućnicima.
FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL
FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL
  • Biljana Bjelajac Poznić i Marijana Čergar iz Zagreba pokrenule su akciju Kosa ljubavi, u kojoj skupljaju kosu za izradu perika.
FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL
FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL
  • Bivši menadžer Slaven Vujić prodao je sve što ima i posvetio se pomaganju djeci sa senzornim teškoćama.
FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL
FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL
  • Ljiljana Vukota se trenutačno bori za genetsko testiranje na rak dojke i jajnika, koje se plaća 9 000 kuna.
FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL
FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL
  • Projekt Knjigom do doma osmislila je knjižničarka Sanja Bunić, uz potporu Knjižnica grada Zagreba. Tijekom godine kroz računalnu radionicu prođe do 40 korisnika, a zanima ih kako do pravne pomoći i posla.

sanja bunić

  • Liječnik Hrvoje Kniewald sa srcem spašava živote i volontira u raznim udrugama.
FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL
FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL
  • Barbara Novosel iz Velike Gorice je prisebno regirala i odmah pozvala Hitnu pomoć kako bi pomogli dječaku s epi napadom.

barbara novosel

  • U želji da pomogne siromašnoj djeci Tanzanije, Kenije i Zanzibara koja se bore s malarijom, a školovanje im je nedosanjani san, profesor geografije Dejan Nemčić odlučio je pokrenuti akciju za pomoć; projekt “Afrika, možemo zajedno”. Dejanovom projektu unazad šest godina priključilo se oko 50 škola. Prikupljaju novac, knjige i školski pribor.

dejan nemčić

  • Sve što Gloria Malin (18) iz Zaprešića želi u životu je pomagati napuštenim kućnim ljubimcima i pronalaziti im novi dom. Projekt je započela u prvom razredu srednje škole i traje već četiri godine.

gloria malin

  • Nasilnik je šakom pogodio Karlovog kolegu u glavu, a hrabri vozač ZET-a Karl Bakić brzo ga je savladao i pričekao policiju.

karl


Komentari