DOBROSUSJEDSKI ODNOSI: Orešković i Cerar na ljeto idu u ribe (VIDEO)

Facebook

Tim Orešković ili preciznije Davor Jurkotić nastavlja nazivati političare, no sad je prešao i izvan granica Hrvatske.

U popularnoj emisiji satiričnog sadržaja Jurkotić se dobrano uživio u ulogu mandatara i već nasamario Josipovića, Keruma, Glavaša, Pupovca, a sad je došao red i na susjede. Tako se na Oreškovićev poziv javio slovenski premijer Miro Cerar.

U početku neformalnog telefonskog razgovora Cerar je “budućem premijeru” Hrvatske čestitao i zaželio sve najbolje u budućem radu. Cerar je izrazio želju da se sastane i popriča s kolegom nakon što on sastavi Vladu.

Zatim je naš “mandatar” pokrenuo hvalospjev o Sloveniji. Pričao je kako mu je tamo uvijek bilo lijepo, da uživa na Bledu i ostalim mjestima i rekao je da se osjeća kao kod kuće. I  njegov sugovornik je uzvratio riječima hvale za našu zemlju. “Orešković” je pozvao Cerara na ljetovanje te druženje uz ribu i plovidbu barkom, a slovenski premijer je na to pristao “ako ne budu imali previše posla”.

Zatim su prešli na ozbiljnije teme, tako se na tapeti našla čuvena žilet žica. Mandatar je iz “hrvatskog srca” rekao kako bi volio da ju Slovenija ukloni.  Na što je slovenski premijer nije “naletio” poput nekih naših političara, nego je samo kratko rekao kako bi trebali popričati o tome i o migrantima.

Kazao je kako bi dao Svetu Geru Sloveniji samo da se makne ograda, no ni to nije smelo očito mudrog sugovornika, koji je kratko rekao: “Pričat ćemo. Prvo trebamo naći zajednički put da zaustavimo migrante.”

Od svih gore navedenih, naš susjed je jedan od rijetkih koji nije upao u “klopku” lažnog mandatara.


Komentari