Divna nedjeljna priča: Glumac Asim Ugljen pomirio nepoznatog oca i sina koji s njim nije htio pričati zbog neukusnih internetskih komentara

Foto: Facebook / Asim Ugljen

Hrvatski glumac Asim Ugljen poznat po brojnim ulogama u Hrvatskim sapunicama, od koji ga publika možda najbolje pamti po onoj u ‘Kud puklo da puklo’, na svom je Facebook profilu danas objavio vrlo neobičnu situaciju u koju su ga uvukli njemu potpuno nepoznati ljudi.

Asim je sve mogao ignorirati kao što bi mnogi vjerojatno i napravili, no on se odlučio uvući u cijelu situaciju i na kraju je napravio dobro djelo. Naime, kako piše, nakon što je nehotice otvorio spam inbox na svom messengeru, u moru neželjene pošte vidio je poruku nepoznatog čovjeka koja je počinjala s: “Gospodine Ugljen, molim vas, oprostite mi, tako mi je žao…”

“Otvorim poruku. Jedan gospodin mi se ispričava, da mu je jako žao što je negdje u nekom komentaru pisao nekakve gadosti na moj račun. Odgovorim mu da nisam niti vidio taj komentar, ali i da jesam, da nema veze, da je isprika uvažena, sve pet. Javlja se čovjek. Da mu je užasno žao, da nije razmišljao dok je pisao, da ga se sin odrekao i ne želi čuti za njega zbog toga što mi je pisao”, prepričava glumac.

Ušao je tako s nepoznatim čovjekom u razgovor, a on mu je detaljnije pojasnio situaciju. Kaže da ga se sin odrekao, te da mu je sada jako žao i da više nikada neće pisati gluposti po internetu.

Nakon što mu je Asim odgovorio da mu ništa ne zamjera, čovjek ga je pitao smije li njihovu korespondenciju pokazati svom sinu, a glumac je naravno pristao. Malo je prošlo prije nego mu se nesretni čovjek ponovo javio te ga obavijestio da mu sin ne vjeruje da je pričao s njime, te da nije pretjerano zainteresiran za pomirbu.

Asim je čovjeku predložio da kaže sinu da mu se osobno javi, što je ovaj i učinio. Nakon razgovora sa sinom zaista je usljedila pomirba ovog dvojca, a Asim je izjavio da je i njemu samome srce tada sjelo na mjesto.

“Rijetko tko se u povijesti klao sa ocem kao ja. Rijetko koga sam povrijedio toliko jako i toliko puta koliko njega. A bogme, the feeling is mutual. Nisam mu bio dobar sin. On je bio bolji otac, negoli ja sin. Rijetko tko nas može povrijediti kao naši pretci i potomci. Jer nam je rijetko tko blizak poput njh.

No. Život je jedan, jedini i nema reprizu, čak i ako reinkarnacija funkcionira, ne sjećamo se prošlih života. Tako da je stvarno jedan, jedini. A od vlastite krvi nema bližeg. Krv je sve. Kakva god da bila, naša je.

Zagrlite svoje bližnje i poljubite ih. Jer vremena nema. Svega će biti, samo vremena neće. Život traje koliko i šibica. Dok je zapalite, već je sljedećeg trena ugasnula. Silno je kratak. Prekratak da nosimo gorčinu. U Islamu kažu: Veličina čovjeka je da oprašta. Nisam vjernik, ali to je doktrina s kojom se slažem. Isto tako se u Islamu kaže: Tko spasi jedan život, kao da je spasio cijeli svijet. Ponekad je riječ dovoljna za spasiti život. Opraštajte. Volite. Veći ste negoli mislite. Samo treba naći snage za to. Nije lako. Ali vjerujem da puno ljudi ima više snage negoli misle.

Provesti život u ljutnji i zamjeranjima je potraćen život. Doslovno. A vjerujem da nitko ne želi potratiti život. Budite veći od onih koji vas povrijede. Vjerujte mi, lakše se spava. A svi volimo lak san. Volite se. I provjeravajte other inbox. Nikad ne znate što vas čeka. Budite ljudi. Ništa više. Zvuči kao da je nešto sitno. No, nije. Najteže je biti čovjekom. No, to je i ljepota života. Jer je težak. Na nama je da ga olakšamo. I sebi i drugima oko sebe. Krv je sve”, poručio je glumac u driljivoj objavi kojom je zaokružio cijelu ovu neobičnu priču.


Komentari