Dirnuta Maja Šuput u pet riječi sažela ono što misli cijela zemlja! Novopečena majka dječačića Blooma nije mogla ostati suzdržana

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Misli cijele Hrvatske, ali i regije, ovih su dana usmjerene prema djevojčici iz Nove Gradiške koja je u nedjelju, na sam Uskrs, u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici izgubila bitku za život.

Slučaj je to koji je uzdrmao Lijepu Našu, pokrenuo lavinu reakcija, komentara, osuda, ali i – emocija. Naime, dvoipolgodišnjakinja je preminula zbog teških ozljeda glave koje joj je nanijela vlastita majka, a u Hrvatskoj i okolnim zemljama već se nekoliko se nekoliko dana za nju na prozore postavljaju svijeće. Djevojčica je u mislima i  novopečenoj majci dječačića Blooma, domaćoj pjevačici Maji Šuput.

FOTO: Instagram

“Počivaj u miru dragi anđele. Nikoll”, poručila je Maja na Instagram storyju uz fotografiju stepenica na kojima je za tragično preminulu djevojčicu zapalila dvije svijeće.

Inače, uz brojne građane koji pred Klaićevom bolnicom danima ostavljaju emotivne poruke, plišane medvjediće i upaljene svijeće, od dvoipolgodišnjakinje djevojčice su se na društvenim mrežama oprostile i brojne poznate ličnosti.

“Srce mi puca dok gledam ovo nevino lice. Kao da gledam svoje vlastito dijete. Kao da sam je i ja na neki način izdala, ako ništa, zato što kod mene ima mjesta i u kući i u srcu’, započela je tako Ella Dvornik.

“Imala bi različite čarape i jela bi špagete rukama. Ljudi bi nam govorili kako smo neuredni i nekulturni, ali ljubavi i smijeha nikada ne bi falilo. Nisi zalužila ovo, djevojčice mala. Ne na ovakav način i ne sada. Tvoje malo srce više ne kuca u tvojem tijelu, ali kuca u svima nama i nadam se da se više niti jedno neće ovako ugasiti”, zaključila je Ella, a o slučaju se ovih dana oglasila i potresena Severina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Severina (@severina)

“Svirepo, okrutno, neshvatljivo, neprežaljivo, neoprostivo. Mali anđeo oduzet je iz toplog i sigurnog udomiteljskog doma jer nije imao svog anđela u Centru za socijalnu skrb. Jer socijalnu skrb (od Centra koji se tako zove) nije dobilo. Zašto? Zato jer sustav ne funkcionira. Kao što sudovi ne funkcioniraju. I sve u lancu. Korupcija ili nehaj – rezultat je isti. Zašto je zbog toga moralo umrijeti od batina isprebijano dijete?”, napisala je na Instagramu.

Podsjetimo, djevojčica koja je primljena u Klaićevu bolnicu preminula je u nedjelju. Ozljede su bile teške, a bilo ih je po glavi i cijelom tijelu. Roditelji djevojčice trenutno se nalaze u istražnom zatvoru.

Komentari