‘Dio misli da je to očita podrška Putinu’ Jedan detalj na uskrsnoj čestitci srpske umjetnice izazvao burnu raspravu

Foto: Instagram

Uskrsna čestitka predstavnice Srbije na ovogodišnjem Eurosongu izazvala je veliku raspravu na društvenim mrežama. Na fotografiji umjetnica Ana Đurić Konstrakta sjedi u fotelji, a ispred nje se nalazi stolić u obliku slova Z te lavor. Podsjetimo, Konstrakta će u Torinu pjevati In Corpore Sano, pjesmu u kojoj dio scenografije čini pranje ruku, stoga je lavor na slici potpuno jasan. No, ono što je zbunilo brojne je “sporni” stolić.

Podrška Putinu?

Naime, neki smatraju da se to odnosi na zloglasni simbol ruske agresije na Ukrajinu.

“Osobno ste mi odlična, ali sto vam znači taj “Z”?, “Z kao slučajnost? Ok”, dio je komentara na fan page stranici posvećenoj Konstrakti.

U raspravu su se uključili i Hrvati.

“Vodimo malu raspravu ovdje u Hrvatskoj oko scenografije na ovoj fotki. Dio misli da je to očita podrška Putinu, a meni to izgleda nemoguće”, napisala je jedna obožavateljica umjetnice.

Bilo je i onih koji su od scenografije razvili cijelu teoriju.

“Da pojasnim: prije bih rekla da su stolovi u obliku slova Z zbog riječi “zdrava” i “zdravlja” koje su među najupečatljivijima. Oni označavaju pjesmu, ovo je promocija pjesme a ne pro Ruska propaganda. Na prvi pogled nisam ni obraćala pažnju na oblik stolova, jer i dalje smatram da je to jednostavno dizajn tog stola. Ne mislim da je ičije maslo, nego da je teorija zavjere i glupost. Pridajete previše pažnje nečemu što je tako minorno da je zapravo smiješno”, stoji u komentaru.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Konstrakta | FAN PAGE (@konstrakta.official)

Ili protest protiv invazije?

“Ja ovo čitam sasvim drugačije, ovo nije podrška ruskoj invaziji na Ukrajinu. Ovo je još jedan protest protiv invazije. Vidimo slovo „Z” i crvenu haljinu, pa smo tako dobili krvavo „Z”. Dakle, sve je na svom mjestu. Krvava invazija”, napisao je jedan od Twitteraša koji na fotografiji vidi podršku Ukrajini, a ne Rusiji.

O cijeloj zavrzlami, Konstrakta se nije oglašavala.

Komentari