DIKAN GRCA U DUGOVIMA? Zbog suđenja s polubratom mora podmiriti troškove u iznosu od pola milijuna kuna

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Poznati poduzetnik i miljenik mladih žena Josip Radeljak mogao bi postati”lakši” za pola milijuna kuna.

Njegov slučaj na Trgovačkom sudu otišao je u zastaru, ali nije platio sudske troškove. Podsjetimo, Radeljak je pokušao dokazati da mu je njegov polubrat Željan Radman prepisao splitski kafić Semafor 1996. godine te da ga mora predati još 2006. godine. Poduzetnik je izgubio taj spor te je utvrđeno da je lažirao potpis svog polubrata.

Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužni akti zbog krivotvorenja isprave još 2011. godine, no sve je otišlo u zastaru. Ipak, Radeljak nije izbjegao sudske troškove te je odvjetniku svog polubrata Draganu Mijoču dužan oko pola milijuna kuna s uključenim kamatama.

“Dva puta je nepravomoćno kažnjen zbog falsificiranja potpisa, a onda bi Županijski sud u Zagrebu slučaj vraćao na početak. Za mene to samo znači da nije oslobođen. Nije mene briga hoće li on biti kažnjen, ali cijeli taj dugogodišnji proces je smiješan”, izjavio je Željan Radman za 24 sata.

On je sirotinja i sud se nema kako naplatiti. Sve je prebacio na sina”, dodaje.

Radeljak je zbog krivotvorenja osuđen 2015. godine, a trebao je odslužiti i kaznu zatvora u trajanju od sedam mjeseci, no slučaj je opet u 2016. godine vraćen u prvostupanjsko postupanje. Dvije godine kasnije, poduzetnik je opet proglašen krivim, no presuda je ukinuta rješenjem  Županijskog suda u Zagrebu 2019. godine zbog čega je slučaj vraćen na početak.  Iako je došlo do zastare prije godinu dana, Radman ne odustaje od podmirenja sudskih troškova na Trgovačkom sudu.

“Riječ je o velikoj vrijednosti spora predmeta koju je Radeljak sam postavio. Spor smo dobili, ali Radeljak je, po svemu sudeći, socijalni slučaj. Troškovi su 2015. bili 362,850 kuna, a u proteklih šest godina, sa zateznim kamatama, popeli su se na pola milijuna kuna. Prijedlog za ovrhu podnijeli smo 2019., no do danas moji troškovi nisu podmireni”, tvrdi odvjetnik Mijoč.


Komentari