DIGLA SE PRAŠINA! HSP-ovci traže otkazivanje koncerta Miroslava Ilića u Velikoj Gorici: ‘Veličao je Dražu Mihailovića’

Miroslav Ilić (Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX)

Podigla se velika prašina oko koncerta Miroslava Ilića u ŠRC-u Udarnik u Velikoj Gorici, koji je zakazan 21. lipnja, dan uoči obilježavanja Dana antifašističke borbe. Naime, najavljeni dolazak Ilića izazvao je podijeljene reakcije na društvenim mrežama, a posebno su oštri bili članovi HSP-a Velike Gorice koji su putem Facebooka pozvali na otkazivanje njegovog nastupa. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Hrvatska stranka prava, podružnica Mladen Amstrong Grof u Velikoj Gorici zgrožena je činjenicom da je u našem Kurilovcu najavljen i od gradskih vlasti odobren koncert Miroslava Ilića, srbijanskog folk pjevača koji je javno i besramno pjevao hvalospjeve zloglasnom četničkom vojvodi Draži Mihajloviću.

Ne želimo ulaziti u rasprave o umjetničkom dosegu njegovog glazbenog opusa i broju poklonika kojih možebitno ima u našem kraju, jer je to u ovom slučaju potpuno nebitno, nego želimo uprijeti prstom u profil osobe Miroslava Ilića koji se razotkrio ne tako davne 2015. godine kada je na koncertu veličao srpskog vojvodu i zločinca Mihajlovića, a što je ostalo trajno zabilježeno na videosnimkama i dostupno je na internetu.

Nakon tog razotkrivanja Iliću je otkazan koncert u Vinkovcima, u veljači 2015. ali i u Sarajevu – 2017. godine. Tisuće hrvatskih obitelji koje su izgubili svoje najmilije tijekom velikosrpske agresije na Hrvatsku, a takvih je puno i u našem gradu i cijelom Turopolju, s gnušanjem i osjećajem poraza gledaju na činjenicu da će osoba koja se javno identificirala s četničkim pokretom sutra gostovati u našem gradu.

Ako imamo i mrvicu dostojanstva kao narod koji je platio skupu cijenu svoje slobode, bojkotirat ćemo ovaj sramotan događaj ukoliko do njega zaista dođe.

Pozivamo gradske vlasti da otkažu gostoprimstvo osobi Miroslava Ilića koji se nikada nije ogradio ni ispričao za svoje četnikovanje, a također pozivamo sve udruge branitelja proizašle iz Domovinskog rata u našem gradu da podignu glas i javno osude mogućnost gostovanja Miroslava Ilića u Kurilovcu, onako kao što su branitelji Vinkovaca učinili 2015. godine kada je njegov koncert bio OTKAZAN.

Znamo da se jedan manji dio naših sugrađana ne slaže s nama, ali to su isti oni koji žale za netom ukinutim trgom komunističkog maršala i zločinca, pa ih utoliko razumijemo. Znamo i svjesni smo da sunarodnjaci Miroslava Ilića već desetljećima participiraju u hrvatskoj Vladi i da im ta sprega s vladajućom strankom daje lažan osjećaj moći da mogu u Hrvatskoj raditi što god požele i gdje god požele.

Pa, ipak, zaboravljaju najvažnije, da po hrvatskom Ustavu svaka vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu! Nipošto ne pripada onima iz čijih usta teku stihovi: “Pošla majka sina da potraži, pa se javi đeneralu Draži. Čiča Dražo, gde je moje dete, čuvaju ga srpske bajonete” Mnoge hrvatske majke koje ni do danas nisu pronašle kosti svojih sinova, s pravom mogu danas zapitati gospodina Ilića “Čiča Miro, gdje je moje dijete”, napisali su HSP-ovci.

Prije sedam godina je na YouTubeu postavljen video u kojem se vidi kako Ilić pjeva spornu pjesmu o četničkom vojvodi Draži Mihailoviću.

Komentari