Darko Rundek održao koncert za pamćenje

Borna Filic/PIXSELL

Darko Rundek s bendom Ekipa sinoć je u punoj Velikoj dvorani Doma sportova održao najveći koncert samostalne karijere u Zagrebu. Nije to bio samo koncert, nešto moćno se uvuklo u ledenu dvoranu zbog čega je djelovala kao topao i intiman kazališni prostor pred tisućama obožavatelja apsolutno svih generacija.

Povodom obilježavanja dvadeset godina albuma “Apokalipso” dogodila se savršena izmjena energije. I publika i muzičari, vođenih karizmatičnim Rundekom, jedni su drugima poklonili doživljaj za pamćenje o kojem će se još dugo pričati. Zagreb je na najljepši i najiskreniji mogući način nagradio jednog od svojih najvećih pjesnika s dva bisa, a kulminacija koncerta nije bio sam kraj već smirujući i kultni Haustorov “Šal od svile”.

 Borna Filic/PIXSELL
Borna Filic/PIXSELL

“Apokalipso” je za mnoge jedno je od ključnih izdanja u povijesti hrvatske diskografije čiju proslavu obljetnice su obilježili mnogi ovogodišnji nastupi turneje “Apocalypso Now”, pred stotinjak tisuća ljudi od Skopja do Ljubljane.
Uoči toura, početkom godine, Darko Rundek, okupio je mlade sviračke snage: Anu Kovačić, Silvija Bočića, Miru Manojlovića i Roka Crnića, te uz stariju postavu koju čine Dušan Vranić, Isabel i Igor Pavlica, formirao bend Ekipa. Njihova sinergija iz pjesme u pjesmu, kombinirajući različite faze Rundekovog bogatog opusa još od doba Haustora, bila je nevjerojtano opipljiva. Osim klasika “Apokalipso” na set listi našli su se “Ruke”, Tranzit”, “More”, “Crni dusi”, “Makedo”, “Šejn”, “ima ih”, “Carmela”, izveden je i najnoviji singl “Tamni jorgovan”, a sve skupa zaključeno je sa “Šalom od svile” i “Otokom”.

Borna Filic/PIXSELL
Borna Filic/PIXSELL

U realizaciji koncerta značajnu ulogu odigrala je Sanda Hržić, Rundekova supruga, zatim Hrvoslava Brkušić, multimedijalna umjetnica nove generacije, Saša Fistrić (majstor svjetla) te Daniel Biffel, u ulozi ton majstora. Za koreografiranje cijelog spektakla na “Apocalypso Now” turneji zaslužna je Irma Omerzo, a za kostime je izradio Oliver Jularić. Gošća koja je započela jučerašnji program u Domu sportova bila je naša talentirana kantautorica Sara Renar.


Komentari

loading...