Daniela Trbović napokon prekinula šutnju: Otkrila sve o Frljiću, politici i svojoj karijeri

Daniela Trbović (Foto: Biljana Blivajs / CROPIX)

Daniela Trbović, zvijezda Hrvatske radiotelevizije, koju trenutačno možemo gledati u talk showu “5.com s Danielom“, prisjetila se za Novi list, početka svoje karijere, ali je progovorila i o privatnom životu i stavovima.

“20 godina sam na plaći, 20 godina na HRT-u zaposlena, ali sam radila skoro 10 godina prije kao honorarac tako da je moja televizijska karijera duga otprilike 29 i pol godina”, otkrila je televizijska voditeljica. Kroz šalu kaže da odbrojava dane do mirovine, ali da je svjesna da će joj visina mirovine otvoriti neke nove horizonte preživljavanja.

Mnogima je nepoznato da je u svojoj mladosti odabrala studij medicine. “Od medicine sam odustala prije televizije, tako da ne mogu reći da je televizija kriva za moju neslavnu akademsku karijeru”, objašnjava voditeljica.

Progovorila je i na temu britkosti koju često vežu uz njezino ime te vođenje “Najslabije karike”. “Ne, to je bila uloga, inače sam nježna. Super je bilo poigravati se s tim drugim voditeljskom tipom, da nije uvijek voditelj onaj koji se smiješka, prijateljski posreduje dok ulazi gledateljima u domove. Ovdje sam morala biti “bitchy type”, morala sam kuditi natjecatelje, naglasiti kad nisu dobri. I nije mi palo teško, dala sam sve od sebe da to bude uvjerljivo”, pojasnila je HRT-ova voditeljica.

Trbović sama za sebe kaže: “Daniela se nikada nije libila biti aktivistica, zalagati se za ljudska prava svake vrste”. Vrlo je brzo shvatila da zbog javnog posla, ima pozornost medija koju može iskoristiti za neke stvari koje su joj bitne za društvo u kojem živi. “Zalagala sam se i zalažem se uvijek za prava LGTB zajednice, protiv diskriminacije po rodu, spolu, po naciji, vjeri i svemu ostalom”, navela je.

Rekla je ponešto i o politici koja se, napomenula je, neće naći u njezinom talk showu.”Politika je inače iznimno pametna stvar pa tu ne može ništa drugačije nego docirano i dosadno. Drugi diskurs ne dolazi u obzir. Ali bili takva debata sada bila potaman!? Zašto ne. Komičnih elemenata je sve više. Koliko je predsjedničkih kandidata koji pjevaju, pa tu bi zapravo trebalo organizirati pjevačko natjecanje. Predsjednik će nam propjevati kad-tad”, kazala je Daniela za Novi list.

Nedavno je jedan srpski portal članak o njoj “nakitio” nadnaslovom koji kaže: “Muž ju je varao, našla 13 godina mlađeg, vodila je Najslabiju kariku, ima 56 godina i burne ljubavi iza sebe”. Našalila se kako se nadala da su uspjeli o njoj “iskopati” nešto novo, no onda se pogledom na članak razočarala, shvativši da su u pitanju prastari podaci.

Bila je pod povećalom javnosti tijekom svoje veze s kazališnim redateljem Oliverom Frljićem. “Bila sam pod povećalom, ali i dan danas se neki vraćaju na taj period jer im to odlično paše uz cijeli moj paket obiteljskog naslijeđa i svega što zagovaram javno. To su ovi hematolozi, brojači krvnih zrnaca. I to je meni super, to što postoje oni koji brinu o mojoj krvnoj slici pa ne moram brinuti ja. Nadam se samo da će mi javiti ako se nešto s krvnom slikom promijeni”, rekla je voditeljica.

Poznata je po svojoj duhovitosti i humoru, a često se šali na svoj račun.”To je nekakav moj modus operandi. Malo tučeš po sebi, pa je lakše i po drugima. Lakše se tako nosiš sa svim, a možda na taj način možeš i više toga reći. Makar, kod nas je pametno jednako ozbiljno, ništa pametno ne može biti zabavno, ne može biti satirično i pametno. Pametno je jednako ozbiljno, ozbiljno je najčešće dosadno. Pri tom imam osjećaj da ženama nije – makar je možda malo pretvrda riječ – dopušteno biti duhovit. Žena mora biti dobra, lijepa, mila, poslušna”, ističe ona konstatirajući da kao žena vidi koliko smo oblikovani u partijarhalnome obrascu.

“Neke stvari definitivno treba promijeniti, tim više što se kod nas ponovno, nakon puno godina, pokušava žene staviti na pozicije na kojima su bile prije 50, 60 ili 100 godina. Često govorim kako ispada da su naše majke imale više prava od naših kćeri. Ono što su stekle i za što su se izborile dovodi se u pitanje”, smatra Daniela.


Komentari