Danas bi proslavio 66. rođendan: Rajko Dujmić se nije veselio rođendanu iz dva razloga

FOTO: Davorin Visnjic/PIXSELL

Danas je Rajko Dujmić trebao proslaviti 66. rođendan, no preminuo je samo tri dana ranije.

Kako prenosi Jutarnji list,  Dujmić je rođen 07. kolovoza 1954. godine, no taj datum nije slavio. Razlog je što je godinama kasnije u 80-ima, na isti datum preminula i njegova majka Carlotta Streibelwierer, porijeklom Bečanka, koja mu je otvorila vrata čudesnog svijeta glazbe. Do zadnjeg trenutka majka mu je neopisivo nedostajala. Njegova Lotti, kako ju je zvao od milja.

No, na isti datum, 7. kolovoza 1985. preminuo je Slobodan Momčilović Moka, bubnjar i osnivač Novih fosila koji je Dujmića pozvao u bend s kojim se proslavio i potaknuo ga da se upusti u skladanje pjesama. Tko je god poznavao Dujmića, kaže da je Moka bio njegov glazbeni otac. No, baš kao i majka, zauvijek ga je napustio baš na njegov rođendan.

Dugo je vremena Dujmić pokušavao proniknuti simboliku ovih brojeva, tog kobnog datuma. Stoga, većinu života Dujmiću je rođendan posebno težak dan. Možda i najteži u godini, jer toliko se stvari dogodilo na baš taj, više nesretan nego sretan dan.

Ako je i slavio rođendan, bilo je to skromno druženje, ne neka velika fešta. Samo najuži i najbliži krug ljudi. Bili bi tu njegovi veliki prijatelji poput legendarnog tekstopisca Steve Cvikića, kantautora zabavne glazbe Zrinka Tutića, skladatelja i tekstopisca Nenada Ninčevića, a ranije su u tom krugu bili i ljudi iz benda, te naravno obitelj, supruga Snježana i Dujmićev sin Tin.

Slavilo bi se u njegovoj vikendici u mjestu Stari Laz, na području Ravne Gore. Nedaleko od mjesta s kojeg je svojim VW Tiguanom zagrebačkih registracijskih oznaka sletio u provaliju prije više od tjedan dana.

Njegova vikendica bila je mjesto na kojem je punio baterije, odmarao se od posla, ali i pisao pjesme i stvarao planove. Tu je nekako mogao strpati sve u jedno, a istovremeno se osloboditi dnevnog stresa. Ovdje je nastala “Leina”, tu je na završno brušenje donio “Tonku” i “Da te ne volim”, a i mnogim drugim njegovim uspješnicama ovo je bila obavezna stanica na putu prema uspjehu.

Preminula zagrebačka legenda: Rajko Dujmić izgubio bitku za život


Komentari