‘DALI SMO SUĆUT’ Osnivač Prljavaca opleo po Husu: Ljubomora je proradila nakon Crno-bijelog svijeta, mislio sam da će se pod stare dane primiriti

Foto: PIxsell

Nakon smrti Akija Rahimovskog, frontmana Parnog valjka, probudili su se davni animoziteti i trzavice između, sudeći po raspletu događaja, po nekima vječnih rivala; Prljavog kazališta i Parnog valjka. S ponašanjem kolega nije bio zadovoljan Husein Hasanefendić Hus, osnivač Parnog valjka, koji je za N1 rekao kako povodom smrti Akija nitko iz Prljavog kazališta nije izrazio sućut niti poslao ‘pismo ili razglednicu’.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nakon Husove prozivke da Prljavci nisu izrazili sućut zbog Akija, Zagreb.info kontaktirao Houru: ‘Nemam komentara’

Na Husov istup reagirao je Tihomir Fileš, dugogodišnji član Prljavog kazališta i demantirao ga, rekavši kako je za Novu TV vrlo brzo nakon Akijeve smrti izrazio sućut. Svoju sućut je dao i Davorin Bogović, frontman Prljavog kazališta od 1977. do 1983., kojeg smo kontaktirali i upitali jesu li javna prepucavanja u ovom slučaju otišla predaleko, i što je povod dugogodišnjem antagonizmu.

‘Hus se voli svađati s nama’

‘Naravno da je otišlo predaleko, Hus se jako voli svađati s nama, a izgleda da se to nastavlja i dalje. Fileš je izrazio saučešće, i ja sam izrazio saučešće i na stranici Facebooka objavio ‘Zbogom Aki’. S njim sam stvarno bio dobar, uvijek smo mi iz Prljavog kazališta i iz Parnog valjka, osim Husa, najnormalnije družili. Hus voli zakuriti’, rekao je Davorin za Zagreb.Info.

Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Prisjetio se kako je to izgledalo prije i rekao kako napetost između Husa i ostalih članova postoji od najranijih dana. ‘Još na početku, kad smo imali istog menadžera, pa prvu turneju, ja sam se družio s Fumom, vozili smo se s Dadom Topićem u kombiju, i sa svima njima nikakvih problema nije bilo, ali Hus je, koliko god je visok, još nas je iz višeg gledao’, prisjetio se.

Ljubomora proradila nakon Crno-bijelog svijeta

Na pitanje od kuda ljubomora, Bogović kaže da na prvu nije shvaćao, a onda je tek zaključio o čemu je riječ. ‘Ne znam, prvo pojma nisam imao. Kasnije mi je postalo jasno, nakon Crno-bijelog svijeta je tu proradila ljubomora, imali smo tada više publike od Bijelog dugmeta na koncertima, a da ne bi od Parnog valjka. Tako da to stalno stalno traje, on stalno izvlači nešto’, dodaje i nadovezuje se kako usprkos tome što su ostali članovi Parnog valjka i Prljavog kazališta vrlo dobro funkcionirali i družili se, Hus je jednostavno imao nešto protiv Prljavaca. ‘I to ostaje i dalje’, zaključuje Bogović.

Prvi put kada sretne Husa uživo, bivši pjevač Prljavog kazališta ne namjerava se svađati.

‘Pozdravit ću se s njim, reći ću mu da mi je jako žao Akija jer bez njega nema Parnog valjka. Isto kako su Queenovci ostali bez neponovljivog Freddiea Mercuryja, i uzeli Paula Rogersa, ali opet, koliko god je Rogers fenomenalan, to ne može biti isti Queen, a tako i Parni valjak. Za njihov sljedeći koncert spomenuti su razno razni gosti, ali… neka se još održi koncert, dva baš u čast Akija, ali dalje bez Akija, mislim da nema smisla’, zaključuje.

Foto: Hrvoje Jelanić/Pixsell

‘Kiki nije pokupio najbolje strane’

Nije siguran hoće li ići na najavljeni koncert Parnog valjka. ‘Ne znam, ne idem baš po koncertima, ne vjerujem da je prošla pandemija, ja se jako čuvam. Ma možda i odem, čisto da vidim. Ja sam se pomolio za Akija, prošetao do Zdenca, ali, ići na Mirogoj nema smisla, lijepo je bilo rečeno da je za uski krug. A toga se nitko ne drži, mnogi su se došli  fotografirati, jer su znali da će biti puno fotoreportera. Ja sam se i ovako dosta družio s Akijem, dolazili smo na ista mjesta, on je zbilja bio dobričina, simpatičan i svima drag, kod njega nije bilo ni malo zloće, a nažalost njegov sin Kiki baš nije pokupio sve njegove najbolje strane, ali što se može’, dodaje Bogović.

Za kraj, obratio se Husu. ‘Idemo dalje, molim te, pusti se toga’, apel je Bogovića osnivaču Parnog valjka putem portala Zagreb.info. ‘Mislio sam da će se pod stare dane čovjek primiriti, ali izgleda da je ovo sada njegovo drugo djetinjstvo, kreće ispočetka! Kreće u ofenzivu protiv Prljavog kazališta, ići spominjat Akija, a zna vrlo dobro da smo Akija voljeli, a njega baš i ne’, zaključio je Davorin Bogović.

 


Komentari