DA TI SRCE PUKNE: Mali Darko ostao bez oca s trudnom majkom, ostavio je bez riječi i nepoznate koji su priskočili u pomoć

Foto: Facebook/Provjereno

Sanjali su lijepu budućnost. Svoj dom, posao, obitelj. I radili mukotrpno. Dok se njihovi snovi nisu pretvorili noćnu moru. Martina ostaje udovicom, s trbuhom do zuba, i sa šestogodišnjim sinom.

Tužnu priču iz Stančića pored Bjelovara prenosi emisija Provjereno.

Darko je dječak koji svojom energijom, ljubavlju i voljom,  pokazuje da ponekad i oni najmanji, mogu biti izvor najveće snage. U njegovom selu baš i nema djece, pa se ponekad osjeća kao jedini. Nevoljko priznaje da mu često bude dosadno. No neće tako biti zadugo jer Darko će uskoro postati veliki brat, a toj se ulozi neizmjerno veseli.

”Želim najviše u životu da prođe Božić i da se seka rodi”, kaže.

”Sav je u tome kad se bude seka rodila, kako će on nju hraniti, kako će on nju presvlačiti”, kaže njegova mama Martina Cigrovski (35).

Trudna mama Martina prije četiri mjeseca ostala je sama s Darkom, kada je njen suprug tragično preminuo. U situaciji kada se čini da je sve potonulo i ne može biti gore, pomoć su pružili ljudi velikih srca iz cijele Hrvatske. U petom je mjesecu trudnoće morala je na hitnu operaciju hernije zbog koje su njoj i bebi prijetile komplikacije i sepsa. Lječnici su joj prepisali strogo mirovanje.

”Učit ću je svašta i promijenit ću joj pelenu”, govori maleni Darko koji je već odabrao ime za svoju sekicu. Dat će joj ime Tomislava, po tati.

”Tata mi je prije umro zato jer je pao sa zgrade i sto puta smo kod njega na groblju bili. To ti je tako”, kaže maleni Darko.

Martinin suprug i pokojni otac malenog Darka radio je mukotrpno na baušteli sve do kobnog dana kada je tragično stradao. S visine od šest i pol metara propali su i svi njihovi snovi, sve što su planirali i čemu su se radovali.

”Otišli su na gradilište 2. srpnja u Veliku Goricu. Što se dogodilo u tom trenutku možemo samo pretpostavljat. Ono što je moja pretpostavka, jer su tad bile one velike vrućine, on je bio psihički i fizički iscrpljen od toga svega skupa. Mislim da mu je pozlilo na krovu i propao je”, kaže Martina.

”Vidjela sam ga dva puta. Nisu mi dali zato što je bio početak trudnoće i skoro sam izgubila bebu kad sam čula za to’. Valjda samo da se pozdravi i drugi dan je umro. Kažu embolija pluća i da nisu mogli ništa napravit”, otkrila je za Provjereno.

Iz udruge ”Iznajmljivači srca” pružili pomoć

Mihaela Matulić, iz udruge Iznajmljivači sa srcem kaže da jednostavno nisu mogli stajati skrštenih ruku pa su odlučili pomoći obitelji koja nema nikoga.

”To je jedno dijete sa srcem za cijelu Hrvatsku. On je toliko krasan, toliko skroman, nasmijan, radišan, ide kupit žireve okolo po šumi sa susjedima. On će pomoći svojoj mami, on obećava tati da će čuvati njihove cure. Nije fer. To je dijete od šest godina koje se mora nasmijati. Jednostavno nije fer”, kaže Mihaela.

”Skupili su novac, platili su dugove za vrtić. Platili su dug za struju. bili su tu, iznenadili su nas ugodno, došli su i kupili su stvari za u frižider, za u kuću”, otkrila je Martina koliko su pomogli.

Ekipa emisije Provjereno raspisala žiro računa za pomoć

Nakon emitiranja priče o teškoj sudbini malenog Darka, na službenom Facebook profilu emisije Provjereno objavljeni su podaci za pomoć obitelji.


Komentari