ČUDO NA ČETIRI KOTAČA! Mate Rimac predstavio Neveru: ‘Ovo je automobil koji sam sanjao’

Facebook

Iz tvrtke Rimac automobili konačno je otkriveno da C Two postaje Rimac Nevera, kao i da kreće serijska proizvodnja tog automobila.

Hiperautomobil Nevera ime je dobio po neočekivanoj i snažnoj mediteranskoj oluji koja juri otvorenim morem Hrvatske. Ima četiri elektromotora ukupne snage 1914 KS i 2360 Nm okretnog momenta i bit će najsnažniji i najbrže ubrzavajući homologirani auto u proizvodnji, bez obzira na vrstu pogonskog sklopa. Maksimalna brzina mu je 412 km/h, ubrzanje od 0-100 km/h za 1,85 sekundi, te ubrzanjem 0-402 metra (četvrtina milje) za 8,6 sekundi. Zapanjujuće ubrzavanje Nevera zadržava tijekom cijelog ciklusa punog gasa i dostiže 300 km/h od starta za 9,3 sekunde.

Kreće serijska proizvoda vozila, a iz tvornice će izaći 150 komada, po cijeni od dva milijuna eura. Također, svaka će Nevera biti posebna. Iz Rimac automobila objašnjavaju kako iz tvornice neće izaći dvije iste nevere te da kupci mogu birati iz širokog raspona dizajna i materijala po mjeri. Svoj glavni model Rimac će ponuditi i u raznim izdanjima GT, Signature, Timeless ili Bespoke model po mjeri.


“To je to. Ovo je automobil koji sam sanjao kad sam prije deset godina krenuo na ovo ‘nemoguće’ putovanje. Sav naš naporan rad rezultirao je Neverom – našim hiperautomobilom koji obara rekorde. Ovaj automobil stvoren je da nadmaši sve i podigne ljestvicu, da podigne standarde za automobile visokih performansi. Ne samo u performansama nego i kao zaokruženi, izbalansirani automobil za cestu. Kad smo prvi put predstavili C_Two, postavili smo izuzetno visoke ciljeve. Ali smo od početka tražili načine kako da ih nadmašimo”, priopćio je Mate Rimac.

Svaki vlasnik Nevere bit će pozvan u Hrvatsku kako bi dizajnirao automobil prema svom ukusu. Ovaj automobil dostupan je putem globalne mreže partnera na 19 različitih lokacija u velikim gradovima diljem Europe, Bliskog istoka, Azije, Sjeverne i Južne Amerike.

Komentari