CNN-OVA ZVIJEZDA U USPONU PORIJEKLOM JE HRVATICA: Bianca Nobilo ostavlja bez daha gledatelje

Foto: Instagram

Novinarka CNN Bianca Nobilo zvijezda je u usponu, a njezino prezime sugerira kako ima hrvatsko podrijetlo (ima i talijanske, velške, poljske korijene). Rođena je Novom Zelandu, školovala se u Warwicku i Londonu, a po ocu ima korčulanske korijene, prenosi Vjesnik.

Na stranicama CNN-a može se pročitati kako Nobilo izvještava iz Londona, voditeljica je emisije “The Global Brief with Bianca Nobilo” koja se emitira od ponedjeljka do petka u 17 sati na CNN International televiziji. CNN-u se pridružila 2013., a intenzivno je izvještavala o Brexitu i pregovorima Velike Britanije i Europske unije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bianca Nobilo (@biancanobilo)

Izvještavala je i o izborima u 2019. te hospitalizaciji Borisa Johnsona zbog covida-19, kao i o pandemiji. Intervjuirala je mnoge članove britanske vlade, a redovito izvještava iz Bruxellesa o europskoj politici. Bila je voditeljica emisija CNN Today, International Desk i CNN Newsroom.

Kako je navedeno u službenoj biografiji, pored engleskog, Nobilo govori talijanski i hrvatski. Sudeći po njezinom Instagram računu, Nobilo je posjetila Korčulu u kolovozu 2019.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bianca Nobilo (@biancanobilo)


Komentari