ĆIRO POTVRDIO NAJGORE VIJESTI: ‘Karcinom se proširio na kosti, rebra i zdjelicu’

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević ponovo vodi veliku bitku s karcinomom. Prvi puta mu je bolest dijagnosticirana prije deset godina, 2011., a u dva navrata je Ćiro bio jači, ali ona se ponovno vratila.

Ćiro sada otkriva da je situacija iznimno loša te usprkos tome što su liječnici ubili metastaze na tri mjesta, rak se proširio na kosti, točnije rebra i zdjelicu. “Kada mi je liječnica prvi put rekla da situacija nije dobra, PSA vrijednost bila je četiri. Drugi put kad sam došao bila je devet što je alarmantno, a posljednji pregled vrijednosti su skočile do 20″, otkrio je Ćiro za Jutarnji list.

‘Samo da ne odem u bolovima’

“Već neko vrijeme nema Tomislava Ivića, Đalme Markovića, Otta Barića, ni Vlatka Markovića, a nema ni puno mlađeg Cice Kranjčara. Otišli su naši nogometni i trenerski velikani pa ne mogu ja ostati za sjeme. Pomirio sam se sa situacijom, jedino što želim je otići bez bolova. Imam strašno nizak prag tolerancije na bol”, priča legendarni Ćiro.

Otkrio je što je savjetovao Daliću uoči Rusije, ali i kako se osjećao nakon pobjede Vatrenih:“Drhtao sam kao da imam 18 godina”, rekao je Ćiro i rekao da je Zlatku Daliću poručio jednu stvar: ‘Stavi Joška Gvardiola u sredinu obrane’.

Komentari