ČEKALO SE GODINU I POL: Hoće li odluku nad skrbništvom sina dobiti Seve ili Milan, znat će se do kraja svibnja

Foto: Pixsell/Kolaž

Odluka o tome tko će dobiti skrbništvo nad njihovim maloljetnim sinom, Severina Kojić (48) ili Milan Popović, bit će napokon donesena do konca svibnja ove godine, saznaje Slobodna Dalmacija iz informacija koje su dobili iz splitskog Županijskog suda.

To će biti godinu i pol dana nakon što je odlukom zagrebačkog Općinskog građanskog suda odlučeno da do pravomoćnosti odluke dijete živi s ocem koji bi se trebao samostalno brinuti o njegovu zdravlju i obrazovanju. Severina se žalila na tu odluku i sada se čeka pravomoćna presuda.

Sam postupak traje ovoliko dugo zbog brojnih Popovićevih žalbi. Primjerice, krajem studenoga prošle godine tražio je od splitskog suda da uvaži njegove argumente i izuzme iz rada na ovom predmetu sudske vještake, psihijatra i psihologinju, jer je sumnjao u njihovu nepristranost i objektivnost. Popović je krajem prošle godine u žalbi također tražio izuzeće vještakinje psihologinje, tvrdeći da ona neće biti objektivna i neovisna u svom vještvu.

Smetalo mu je i što se vještakinja svojedobno bavila pitanjima zlostavljanih žena i surađivala s raznim udrugama za zaštitu žena žrtava obiteljskog i seksualnog nasilja pa je smatrao da neće biti objektivna. Na pitanje je li toliko iščekivano vještačenje napokon i napravljeno i dostavljeno sudu, predsjednik predsjednik splitskog Županijskog suda Bruno Klein rekao je za Slobodnu Dalmaciju:

“Prema očitovanju imenovanih vještaka, vezano za požurnice suda radi ažuriranja provođenja postupka vještačenja, a zbog kompleksnosti činjenica koje se utvrđuju u postupku vještačenja, složenosti predmeta te imajući u vidu dominantnost načela zaštite interesa malodobnog djeteta, za izradu potpunog nalaza i mišljenja vještaka potrebno je dodatno vrijeme. Stoga je od vještaka zatraženo vještački nalaz i mišljenje izraditi u primjerenom roku te spis predmeta vratiti ovome sudu radi nadležnog postupanja i donošenja odluke, žurno, kako bi odluka po žalbi bila donesena najkasnije do kraja svibnja 2021. godine”.


Komentari