BRUTALNO UBOJSTVO MLADE PJEVAČICE: Ubila ju najbolja prijateljica samo 2 tjedna prije rođendana

Foto: kolaž

Rijetki se ne sjećaju meksičko-američke pjevačice Selene Quintanilla-Perez koja je neprestano bila na malim ekranima, a nazivali su je kraljicom tejano glazbe popularne u Teksasu i sjevernom Meksiku.

Mlada Selena svoje prve korake u pjevanju započela je u Corpus Christiju, a već s devet godina snimila je prvu ploču. 1989. godine potpisala je prvi ugovor s izdavačkom kućom Capitol EMI. Cijeli svijet je osvojila svojim anđeoskim glasom, ali i ljepotom.

1994. osvojila je i prvi Grammy za najbolji američko-meksički album, te je ujedno bila prva izvođačica tejano koja je postigla takav uspjeh.

Sa samo 23 godine dosegnula je vrhunac svoje karijere i javnost ju je prozvala meksičkom Madonnom. Osim toga, nazivali su ju modnom ikonom pa je pjevačica 1994. otvorila dva dućana “Selena” sa svojom linijom odjeće.

Budući da je postala planetarno popularna uskoro je i pokrenut Fan klub u njeno ime, a na čelo je postavljena njena prijateljica Yolanda Saldivar koja je uskoro postala njena menadžerica, PR-ovka te voditeljica butika. Selena joj je odlučila pomoći zbog teške financijske situacije, ali na kraju se to pokazalo kobnom odlukom za pjevačicu.

Naime, djelatnici dućana su počeli žaliti Seleni i njezinu ocu Abrahamu Quintanilli na Yolandino ponašanje, međutim pjevačica nije povjerovala u te priče. Budući da je Yolanda bila i predsjednica kluba obožavatelja pjevačice, na površinu su počeli izlaziti i ostali problemi. Fanovi koji su uplatili članstvo u klub zvali su Seleninog oca da nisu dobili ništa zauzvrat, pa je on počeo sumnjati u vjerodostojnost Yolande.

Nakon što je Selenin otac Abraham otkrio da Yolanda krade njegovu kćer odlučio je uručiti joj otkaz, ali Selena je htjela još jednom popričati s Yolandom pa su dogovorile sastanak. Našle su se u motelu, u jednom trenutku su se počele svađati, a Yolanda je izvadila pištolj i upucala je na licu mjesta. Pjevačica je uspjela krvava dopuzati do recepcije i reći recepcioneru tko je pucao u nju, a samo par sati kasnije izgubila je život u bolnici.

Yolanda je bezuspješno pokušala pobjeći policiji te im je prijetila da će izvršiti samoubjstvo nakon što su je priveli. Nedugo nakon toga optužena je na doživotnu robiju. U Teksasu mnogi vjeruju da se zvijezda poput Selene u njihovom kraju više neće roditi, pjevačicu ne mogu prežaliti ni danas, a njen rođendan obilježavaju kao Selenin dan.

Nekoliko godina kasnije snimljen je film prema njenoj životnoj priči, a njezin lik utjelovila je glumica Jennifer Lopez koja je tada bila na početku karijere. Prije samog snimanja filma “Selena”, upoznala je roditelje ubijene pjevačice. Lopez je često u medijima izjavljivala da je ta uloga bila jedna od dražih uloga koju je ikada snimila.


Komentari