BRITANSKI MEDIJI PREDVIĐAJU NOVU DRAMU NA DVORU: Hoće li kraljica popustiti zbog praunuke Lilibet?

Foto: Instagram/Chris Allerton ©️SussexRoyal

Prije nešto više od dva mjeseca, točnije, 4. lipnja ove godine, na svijet je stigla Lilibet Diana Mountbatten-Windsor. Drugo dijete vojvotkinje i vojvode od Sussexa upotpunilo je obiteljsku sreću 40-godišnje Meghan Markle i tri godine mlađeg supruga, princa Harryja, koji su već ponosni roditelji dvogodišnjeg Archieja Harrisona. I premda, za razliku od Archieja, Lili prve mjesece života provodi daleko od očiju javnosti, u medije je dospjela informacija kako bi djevojčica uskoro trebala primiti svoj prvi sakrament, a čin krštenja, trebao bi se odviti u tatinoj rodnoj Engleskoj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

Naime, iako za ove tvrdnje nema konkretnih dokaza, u svom najnovijem izdanju magazin Life & Style navodi kako će djevojčica biti krštena u rujnu, za otprilike mjesec dana, u dvorcu Windsor. Neimenovani izvor za spomenuti tabloid rekao je kako Harry ne želi da njegova kći bude jedina članica kraljevske obitelji koja nije krštena u Velikoj Britaniji pa je sada navodno u pregovorima s kraljicom Elizabetom II. oko dozvole za krštenje.

S obzirom na to da su Sussexi u ožujku ove godine razbjesnili cijeli dvor svojim gostovanjem kod Oprah Winfrey, gdje su iznijeli brojne optužbe na račun Harryjeve obitelji, britanski magazin aludira i na to da 95-godišnja kraljica nije oduševljena idejom o krštenju u Velikoj Britaniji pa se isto ujedno dovodi i pod veliki upitnik. Također, u cijeloj priči sporan je i trenutak u kojemu bi, u slučaju krštenja u Windsoru, Meghan po prvi put došla u Veliku Britaniju nakon što je početkom prošle godine sa suprugom odselila u Ameriku.

Hoće se li djevojčica, koja nosi ime po pokojnoj baki, princezi Diani, te prabaki, najdugovječnijem britanskom monarhu, zaista krstiti u Velikoj Britaniji, kako tvrdi britanski medij, ili će se isto ipak održati u trenutno izglednijoj Americi, vidjet će se u mjesecima koji tek dolaze, ali ono što je sigurno, svakako je da će, bez obzira na lokaciju, primanje prvog sakramenta jedine kćeri Sussexovih, biti popraćeno u medijima diljem svijeta.


Komentari