BRILJANTNA RUŽA POBJEDNICA ‘THE VOICEA’: Poslušajte još jednom pjesmu kojom nas je sve osvojila (VIDEO)

voice.hrt.hr

Ruža je pobijedila u tijesnoj borbi s 30,67 posto glasova publike. Samo jedan postotak manje glasova, odnosno 29,63 posto dobio je Edgar Rupena.

Ruža Janjiš je pobjednica druge sezone showa “The Voice – Najljepši glas Hrvatske”. Tako su odlučili gledatelji i slušatelji Hrvatske radiotelevizije, a Ruža pobjedom osvojila ugovor s Universal Music Groupom. Ruža je pobijedila u tijesnoj borbi s 30,67 posto glasova publike. Samo jedan postotak manje glasova, odnosno 29,63 posto dobio je Edgar Rupena. 23,43 posto glasova gledatelja i slušatelja osvojio je Alen Đuras, a Vedran Ljubenko 16,27 posto.

Posljednju, finalnu emisiju zajedničkom izvedbom otvorili su finalisti s 12-ero natjecatelja koje smo gledali u emisijama uživo. Otpjevali su medley složen od pjesama “Are you gonna go my way” Lennyja Kravitza i “Zašto praviš slona od mene” Gibonnija i Dine Dvornika. Finalisti su sinoć nastupili tri puta. Najprije su pjevali pjesme s kojima su se predstavili na audicijama, drugu pjesmu pjevali su sa svojim mentorima, a nakon tih nastupa, izvedbom još jedne pjesme, borili su se za titulu najljepšeg glasa Hrvatske.

Foto: Dario Njavro/HRT
Foto: Dario Njavro/HRT

U prvom krugu velike završnice Alen Đuras je otpjevao pjesmu „Thinking out loud“ Eda Sheerana. Edgar Rupena je izveo pjesmu „Granada“ Augustina Lare u verziji Placida Dominga. Vedran Ljubenko otpjevao je pjesmu „It’s a man’s, man’s, man’s world“ Jamesa Browna. Posljednja izvedba u prvom krugu bila je Ruže Janjiš. Otpjevala je pjesmu „You shook me all night long“ grupe AC/DC. Uživala je na pozornici više nego ikad, a iako život nije uvijek lijep, večeras joj je savršen.

Nakon toga je otvoreno glasovanje i uslijedili su zajednički nastupi finalista i njihovih mentora. Prvi su na redu bili Alen i Jacques. Otpjevali su pjesmu „Love runs out“ sastava OneRepublic. Drugi duet bio je Edgara i Tonyja. Izveli su poznatu napuljsku kanconu „O sole mio“. Vedran i Ivan su otpjevali pjesmu „Sex on fire“ grupe Kings of Leon, a posljednji duet izvele su Ruža i Indira. Otpjevale su uspješnicu Jennifer Lopez „Let’s get loud“.

FOTO: Dario Njavro/HRT
FOTO: Dario Njavro/HRT

U posljednjem krugu, finalisti su otpjevali po još jednu pjesmu nakon čega je slijedila i konačna odluka. Alen je izveo Gibonnijevu baladu „Ako me nosiš na duši“. Edgar je otpjevao još jednu napuljsku pjesmu „Torna a surriento“. Veliki hit grupe Aerosmith, pjesmu „Crazy“ izveo je Vedran. Natjecateljski dio finalne druge sezone showa zatvorila je Ruža izvedbom Massimove pjesme „Iz jednog pogleda“.

Za kraj otpjevala AC/DC

Nakon njih su, u posljednjim minutama telefonskog glasovanja, mentori, producenti i vokalni savjetnici zajedno izveli pjesmu „Purple rain“ u čast nedavno preminulom glazbeniku Princeu.
Ubrzo nakon toga proglašen je pobjednik druge sezone showa “The Voice – Najljepši glas Hrvatske”. Gledatelji i slušatelji Hrvatske radiotelevizije odlučili su da ta titula pripada Ruži Janjiš. U tijesnoj borbi, pobijedila je s 30,67% glasova publike. Samo jedan postotak manje glasova, odnosno 29,63% dobio je Edgar. 23,43% glasova gledatelja i slušatelja osvojio je Alen Đuras, a Vedran Ljubenko 16,27%.

Uz suze u velikoj glazbenoj završnici Ruža je još jednom otpjevala “You shook me all night long” grupe AC/DC, pjesmu kojom je ušla u show i u tim mentorice Indire Levak.
Svaki poziv u jučerašnjoj emisiji, osim što je bio glas za finaliste, bio je i humanitaran. Naime, Hrvatska radiotelevizija prihod od sinoćnjeg glasovanja darovala humanitarnoj akciji „Vukovarski toranj – simbol hrvatskog zajedništva“, projektu obnove Vukovarskog vodotornja.

Komentari