BOŽIĆNI VODIČ ZA NAJBOLJE FILMOVE NA PROGRAMIMA: Evo što se isplati pogledati i kada

Foto: kolaž

Pouke blagdana su jednostavne, ali se uvijek ponavljaju iz godine u godinu: bolje je davati nego primati, ljubav i radost su zarazne, a upravo kroz filmove gotovo uvijek izvučemo neku pouku za Božić.

Redakcija Zagreb.info izdvojila je za Vas filmove koji nas tjeraju da se smijemo, plačemo i razmišljamo o tome što uistinu znači prigrliti božićni duh.

PETAK 24.12.2021

SAM U KUĆI, RTL 20:15

Jedan od najunosnijih filmova svih vremena, “Sam u kući”, božićna je komedija kakva se ne zadovoljava korištenjem brojnih klišeja i prazničnim ozračjem, već stvara originalnu i zabavnu priču koja će publiku nasmijati, ali i natjerati na razmišljanje o važnosti obiteljskog zajedništva. Scenarij za film napisao je poznati John Hughes, a režirao Chris Columbus. No, iako su svi uključeni u projekt napravili odličan posao, glavna zvijezda filma nesumnjivo je sjajni Macaulay Culkin, koji možda nikad i nije nadrastao status čuda od djeteta, ali koji svojim šarenim repertoarom gegova, smicalica i šala pokazuje da je to čudo od djeteta bilo itekako veliko.

BOŽIĆ KOD ZLOČESTIH MAMA, RTL 22:00

Kada ste mama u gužvi, posebno na Božić, kada se napetost diže na novu razinu, zahtjevne majke koje prigovaraju mogu vas dotjerati do ludila, što se upravo događa u „Božiću kod zločestih mama“, savršenom filmu ako tražite nešto što bi vam podiglo raspoloženje i ponudilo kratki zaborav problema. U produkciji je i treći nastavak, u kojem Sarandon, Baranski i Hines ponavljaju uloge.

DJEDIČIN MALI POMOĆNIK, RTL 00:00

Dax (The Miz) je pohlepan, korporativni biznismen koji će sve učiniti za profit. Nekoliko dana prije Božića bezosjećajno zatvori centar za mlade, no ubrzo se i sam nađe na cesti, otpušten s posla. Cijeli njegov svijet iznenada se urušio jer se pokazalo da je živio iznad svojih mogućnosti. Ostao je bez auta i kuće, a i djevojka ga je napustila. U međuvremenu, na Sjevernom polu Djed Mraz (Eric Keenleyside) traži zamjenu za svog pomoćnika.

SNJEŽNA KRALJICA, RTL 09:20

Nakon velikog kinohita “Snježna kraljica” iz 2012., dvije godine kasnije nastao je istoimeni drugi dio koji ovaj put u središte priče stavlja živopisnog trola Orma, jednog od najvoljenijih likova u prvom nastavku. Nakon što je već jednom pobijedio zimu pomoću svoje hrabre družine, Orm ponovno kreće u pustolovinu.  U ulozi redatelja ovog se puta našao Aleksey Tsitsilin, dok su u hrvatskoj verziji svoje glasove posudili Željko Duvnjak, Jasna Bilušić, Nina Kraljić, Mirela Brekalo Popović, Goran Malus, Branko Smiljanić i Ivan Glowatzky.

BOŽIĆNA BAJKA, NOVA TV 10:35

Heidi, koja je u početku napustila svoj mali gradić Pleasant Valley sa snom da će jednog dana postati uspješna slikarica, sada se želi odlikovati titulom kustosice umjetničke galerije.

BEETHOVENOVA BOŽIĆNA AVANTURA, RTL 11:50

Sedmi nastavak filmskog serijala o bernardincu Beethovenu, koji je započeo 1992. i koji vjerno pratimo na RTL-u, snimio  je John Putch specijaliziran za humorne TV serije (“Cougar Town”, “Scrubs” itd). Iako u novom dijelu nastupaju glumačka imena nepoznata širom TV gledateljstvu, ipak se tu našla nekolicina glumaca za koju svi znaju – u ulozi naratora tu je legendarni John Cleese, dok je Beethovenu ljudski glas dao Tom Arnold. Ovaj ponajbolji nastavak filmskog serijala neke će gledatelje možda atmosferom podsjetiti na “Sam u kući”, a bolju preporuku od te ne možemo dati.

OPERACIJA ‘SRETAN BOŽIĆ, NOVA TV 00:55

Nakon što je sponzorirala osmogodišnju kćer vojnog časnika dok je on bio na službi u inozemstvu, Chloe Heart se zaljubljuje u njih oboje kada su organizirali vojnu vožnju igračaka za Božić.

CALLIE I BOŽIĆNI ANĐEO, NOVA TV 02:00

Nakon što je počela raditi u restoranu country kluba, kuharica Callie (Rachel Boston) ponovno se povezuje sa svojim prijateljem iz djetinjstva Davidom (David Alpay), čija bogata obitelj je članica istog kluba. Kada David prijavi Callie u godišnje natjecanje u pravljenju ledenih skulptura bez njezinog znanja, prisiljena je ići u borbu sa svojom šeficom Glorijom (Brenda Strong). Između Callie i Davida su zapaljene iskre dok se kao tim pripremaju za natjecanje. Calliene strasti za kuhanje i oblikovanje leda susreću se s romantikom i božićnim duhom dok radi na stvaranju savršene skulpture.


Komentari