BOTANIČARI I ROCKERI Bend iz Velike Gorice ima novu pjesmu, poslušajte kako zvuči ‘Zaboravi na sve’

Foto: Kornelio Mamić

Kako je rock’n’roll povezan s botanikom? Tajnu otkrivamo odmah, a tajna je u imenu – Ivo Horvat.

Ivo Horvat je najpoznatiji hrvatski botaničar, ali i ime velikogoričkog benda čiji hitovi već neko vrijeme zauzimaju mjesta na top ljestvicama. No vratimo se gospodinu Horvatu. Ivo Horvat je, kako ga opisuju u udžbenicima i na web stranicama, poznati hrvatski botaničar svjetskog ugleda, a najpoznatiji je po svojem djelovanju kroz koje je htio upoznati znanstveni svijet s osobitostima biljnih zajednica ilirskog vegetacijskog pojasa.

Otkud zanimanje za botaniku i kako je povezuju sa svojim glazbenim djelovanjem, objasnio nam je jedan od osnivača benda, Ante Vidović: “Sve nas okuplja sličan um, jednostavnost, prijateljstvo, ljubav prema glazbi i ono što je najzabavnije – ljubav prema  botanici. Zato dok smo skupa sadimo, uzgajamo biljke i stvaramo autorsku glazbu.”

Bend je svoj prvi hit “posadio” u naše uši kada se predstavio singlom “Novo lice”, a nakon toga su izbacili sljedeći naziva “Sami”. Singlovi su postigli zapažen uspjeh što je dečkima bio znak da trebaju nastaviti u tom smjeru, a bili su i dodatni poticaj za stvaranje singla “Zaboravi na sve”:

“Čuli smo pjesmu i nakon razgovora shvatili da je Ivo totalno zaljubljive prirode, romantičar u duši. Priče o ludostima koje je radio zbog ljubavi su spontano navele ideju u tom smjeru. Da li je baš spreman na nešto poput radnje u spotu, to svakako morate pitati njega, ali interesantno je do kojih su sve granica ljudi spremni ići zbog leptirića u trbuhu. Stvarno nam je gušt raditi s takvim bendom jer energija koju prenose je zaista zarazna” komentirali su redatelji spota Marko Đurin i Midhad Mulabdić. Pjesmu prati spot koji je pravi kratki akcijski film, a za video je zaslužna ekipa iz Hidrogen films-a.

Singl je sniman u glazbenom studiju AbuDublin, a autori glazbe i teksta su Ivan i Ante Vidović.

“Pjesma je ljubavna i govori o zrelom odnosu žene i muškarca i o situaciji gdje ljubav traje dugo i prepoznata je kao ona “prava”. Ta prava ljubav dolazi nakon početnih šmeterlinga, zanosa pa prkosa, ponosa i ostalih životnih okolnosti, ali je i dalje onako pomalo “tinejdžerski” romantična. Znate i sami da u slobodno vrijeme sviramo na vjenčanjima u Band Retrodukcija te da smo vidjeli i doživjeli razne necenzurirane situacije. Da svega toga skupa nije bilo, možda ne bi bilo ni ove pjesme. Al sretni smo da ćemo je se riješiti, da se ne svađa s ostalima koje jedva čekaju red. “Zaboravi na sve”, kao i sve prethodne pjesme smo snimili u našoj staroj buksi u atomskom skloništu. To je ujedno i zadnja pjesma snimana tamo jer smo napravili jedan nama važan korak naprijed, a to je da otvaramo novi glazbeni studio u Velikoj Gorici imena AbuDublin. Tako da vjerujemo da ćemo u našim budućim pjesmama imati još bolji zvuk nego dosad”, zaključili su dečki.

Tko kaže da rock’n’roll nije edukativan? Svi vi željnih novih znanja i zvukova, poslušajte novu pjesmu “Zaboravi na sve”:

 


Komentari