Borba bivšeg zagrebačkog repera protiv tumora: ‘Moj se život zaustavio. Više ničeg nije bilo osim te dijagnoze i praznine’

Nakon što je bivši zagrebački hip-hoper i reper Marko Lasić Nered preživio borbu protiv tumora, koji je odstranjen s mjehura. Teško iskustvo potaklo ga je potaklo napiše status i uputi poruku svima da nam je malo potrebno za sreću i da smo jedni drugima najveće blago.

Također, nastoji potaknuti ljude na sistematski pregled koji je njemu spasio život.

Primarijus pogleda snimku i naruči me na cistoskopiju za dva dana. Prođu duga dva dana i na cistoskopiji primarius kaže: Premlad je, moramo ga operirati što prije. I zove anesteziologa. Za 2 tjedna zakažu termin operacije, a mene ostave u jadu i nevjerici jer na svim uputnicama piše sumnja na zloćudni tumor.

Moj se život zaustavio. Sve je stalo, telefoni, mailovi, potrebe, želje, obveze. Više ničeg nije bilo osim te dijagnoze i praznine. Nevjerica, kako je to moguće, kako ću to objasniti djeci, koje su mi šanse, s čim se to borim ako se borim. Strah, koliko mi je ostalo, kako ću to pobijediti, što je uzrok tome. Vjernik sam pa kažem sve u Božje ruke, i probdijem dugu mučnu noć gledajuću u krevetu klince i ženu. Molio sam i u sebi lomio stranice svog života kao krede, jednu po jednu”, napisao je bivši zagrebački reper.

Padao je, piše, u neki rascjep između nevjerice, tuge i života koji prolazi pokraj njega, čekajući nalaze.

Doktori su ga operirali nakon nekoliko dana u Vinogradskoj.

Bio sam budan, dobio sam epiduralnu u kičmu. Izvadili su tumor! Molio sam da mi ga pokažu i pokazali su mi ga. Nije izgledao kako sam ga zamišljao. Izgledao je kao neka biljka koja raste u moru i ljulja se kako je morske struje nose. Vraćaju me u sobu. Slijedi oporavak i otpusno pismo.  Kad sam izlazio iz bolnice mislio sam da ću osjetiti olakšanje, ali nisam. Nisam jer mi nitko od doktora nije rekao da će biti sve u redu. Čeka se histološki nalaz. Nakon nalaza odredit ćemo terapiju. Pitam doktora kako terapija izgleda, a doktor kaže ovisno o nalazima; možda ćemo vam davati 6 tjedana injekcije u mjehur, možda ćemo vam trebati izvaditi mjehur, a možda ništa od toga. I sve ostane na tome. Histološki nalaz je gotov. Radi se o tumoru niskog malignog potencijala”, kazao je Marko.

Status je, kaže, napisao da ne zaboravi koliko je malo potrebno za sreću i da ne zaboravi da smo jedni drugima najveće blago. Ovo iskustvo, kaže, ne želi zaboraviti i praviti se kao da se nije dogodilo, već ga je ono promijenilo na bolje.

Njegove će molitve, kaže Marko, od sada barem jednom tjedno biti uz one koji se nađu na putu ove podmukle bolesti.

Bez obzira na ishod; Sve će biti u redu“, zaključuje Marko.

Njegovi su ga obožavatelji, poznanici, prijatelji i kolege podržali u komentarima, zahvalili mu na emotivnoj objavi koja ih je dirnula i poželjeli mu puno sreće u daljnjem oporavku.


Komentari