‘BOLOVI SU NEIZDRŽIVI’ Legendarni pjevač otvoreno o teškoj bolesti: ‘Nadam se da ću prospavati noć bez jauka’

Jasmin Stavros (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

Posljednja dva mjeseca legendarni hrvatski glazbenik Jasmin Stavros hrabro vodi svoju najtežu životnu bitku. Čovjek, koji nas je desetljećima uveseljavao, sada se više ne sjeća kada se onako iskreno od srca nasmijao, priča za Jutarnji.

“Posljednjih dana, nakon što sam u zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici završio s prvim ciklusom zračenja, čini se kao da su bolovi nešto manji. No, boli me i dalje, leđa me rasturaju, ali čini mi se da je intenzitet boli ipak nekako slabiji. Je li to zbog zračenja, zbog toga što pijem jake tablete protiv bolova ili zato što sam na bol oguglao, što je ona postala sastavni dio mene, to ne znam kazati”, isprekidanim glasom govori Stavros koji se bori s rakom kostiju.

No, uz rak kostiju, liječnici sumnjaju i na rak želuca, iako kompletni nalazi još nisu gotovi. Naime, još 6. veljače završio je u bolnici u Karlovcu na hitnoj operaciji želuca.

“Puknuo mi je tada čir na dvanaestercu, a nakon dvanaest dana koje sam proveo u bolnici u Karlovcu, vratio sam se doma, ali doma sam bio samo nekoliko sati, jer me sve divljački boljelo, pa su me onda kolima Hitne pomoći prebacili u Vinogradsku bolnicu”, prisjeća se Stavros.

Priznaje, sve to teško mu pada i svoj spas i nadu pronalazi u molitvi. 

“Ja se samo nadam da će kad-tad svanuti dan u kojem ću prospavati noć bez jauka, u kojem ću se probuditi bez boli”, govori kralj zabave čiji su svi budući nastupi do daljnjega otkazani.

“Teško mi je i kad na to pomislim, jer ja nikad prije ovoga nisam iznevjerio svoju publiku. Ja sam svjestan da je ljudima jasno da sam bolestan, da ne mogu izaći pred njih, ali dao bi sad ‘sto Amerika’ da to mogu uraditi”, zaključuje legendarni pjevač koji svoje liječenje nastavlja na zagrebačkom Rebru.


Komentari