Bolni spolni odnos poslije poroda može biti posljedica ‘muževog šava’, jedna žena podijelila je svoju ogromnu traumu

Bosanski portal Lola donosi potresnu priču anonimne žene, koja je podijelila svoje iskustvo. Otvoreno je ispričala o postupku liječnika, šivanju vagine i seksualnim odnosima.

‘Nakon porođaja liječnik mi je dao anesteziju i rekao da će me sada zašiti ‘lijepo i čvrsto’, te da će ‘ubaciti par šavova više da bude lijepo usko’. Pritom je namignuo mom suprugu, ali ja sam u tom trenutku bila previše van sebe da bih odreagirala’, ispričala je.

‘Rečeno mi je da ću već za nekoliko tjedana moći imati seksualne odnose. Nakon šest tjedana osjećala sam i dalje da mi je vagina kao ratom razorena zemlja. Tek nakon četvrtog mjeseca odlučili smo pokušati. Ali nismo ni pokušali kako treba, a već sam bila u suzama. Tada sam posjetila liječnika. Rekla sam mu da mi je seks iznimno bolan. Rekao mi je da je normalno da u početku bude malo bolno i nije htio slušati kada sam mu rekla da je to više nego malo bolno. Rekao mi je da nema odgovore za mene, ali da samo treba izdržati i da će na kraju sve biti u redu’, počela je svoju potresnu ispovijest anonimna žena.

Ispričala je kako je nastavila pokušavati misleći da će stvari biti bolje, ali nisu. Tijekom penetracije se osjećala kao da joj komad stakla zabijaju između prepona. ‘Toliko sam bila ljuta na sebe što nisam mogla imati seks s vlastitim suprugom. Konačno sam izdržala dovoljno dugo da ponovo zatrudnim, ali sam pronašla novog ginekologa. Drugi porođaj je bio kao iz snova i tada su se prirodno poderani prethodni šavovi. Poslije drugog porođaja seks više nije bio toliko bolan’, ispričala je.

‘Kasnije su mi objasnili da sam poslije prvog porođaja dobila takozvani ‘mužev šav’, jer je liječnik zašio ulaz u vaginu čvršće nego što je to bilo prije porođaja misleći da pravi lijepu malu 13-godišnju vaginu za jadnog supruga koji mora da gleda oštećenu robu poslije porođaja’, zaključila je.


Komentari