Bizarna priča o zagrebačkom davitelju: Izlazio samo noću i uživao u ubijanju

wikipedia

Antun Stanković niti u jednom trenutku nije osjetio kajanje zbog počinjenih zločina…

Njegova zlodjela predstavlja su mu zadovoljstvo, što je i sam potvrdio kada je pred sudom rekao da mu niti najmanje nije žao žrtava.

Monstruozan čovjek koji je sijao strah Zagrebom osamdesetih godina prošlog stoljeća, od malih nogu odrastao je u strahu i nasilju. Naime, Antun Stanković gledao je svog oca kako tuče njega i majku.

Već s 14 godina našao se u svijetu kriminala, ali nitko nije mogao ni slutiti da će to biti ‘rađanje’ okrutnog ubojice.

LAŽNI INKASATOR


Ljekarnicu Ludmilu Broliš otvaranje vrata inkasatoru za struju, na sam Badnjak, stajalo je glave. 1982. ona je Stankovića pustila u stan, a on ju je nakon što joj je priznao da je kriminalac hladno zadavio golim rukama.

Kasnije je izjavio na sudu da je bio zbunjen, ali da je isto tako osjećao veliko zadovoljstvo čineći taj zločin.

GODINU DANA KASNIJE, OPET JE UBIO…

Drugu žrtvu udavio je godinu dana kasnije. Naime, Magdalena Sirc, njegova teta otvorila mu je vrata ni ne sluteći kako će ju vlastiti nećak prvo zatući tupim dijelom sjekire, a onda zadaviti krpom i rukama.

Motivi ubojstava bili su novac i zadovoljstvo. Ubojica je iz stana obje žrtve ukrao vrijedne predmete i zlato, što ga je na kraju i otkrilo.

Policija ga mjesecima nije mogla otkriti jer se gradom šuljao samo u kasnim satima iz straha da ne bude otkriven, a skrivao se po stanovima znanaca.

Zagrepčani su mogli odahnuti tek kada je 1983. uhvaćen i odveden pred lice pravda kada je izjavio kako ne osjeća nikakvo žaljenje zbog monstruoznih ubojstava.

Komentari

loading...