Bivši muž Ive Radić Boško Balaban osuđen na godinu dana zatvora, razlog je sramotan!

Poduzetnica Iva Radić i bivši nogometaš Boško Balaban nakon 14 godina braka službeno su se razveli u prosincu 2017. godine. Roditelji su troje djece, no ni usprkos njima nisu uspjeli sačuvati dobre odnose. Zagreb.Info u posjedu je sudske presude u kojoj stoji prilično sramotan sadržaj – Balaban dvije godine nije isplaćivao alimentaciju za uskoro 19-godišnju kćer, 14-godišnjeg sina i mlađu 11-godišnju kćer, zbog čega je Iva bila prisiljena pravdu potražiti na sudu.

I dobila ju je. Općinski kazneni sud u Zagrebu pravomoćnom presudom proglasio je Boška Balabana krivim zbog neplaćanja alimentacije za svoje troje djece te ga osudio jedinstvenom zatvorskom kaznom u trajanju od godine dana, s uvjetnom kaznom od četiri godine. Presuda se dogodila još proljetos, u ožujku 2021., no u medijima je prošla ispod radara.

Bivši milijunaš danas je umirovljenik s povremenim prihodima

Balaban je kao nogometaš zarađivao milijune, međutim, na sudu se vodi kao umirovljenik s povremenim prihodima. Za razliku od uspješnijih kolega, Balaban često puni novinske stupce zbog dugova. U tekstu presude kojom raspolažemo stoji kako je Boško, koji se vodi kao građanin bez mirovine i bez stalnih prihoda, iako u posjedu nekoliko vrijednih nekretnina u Rijeci, Istri i u Zagrebu, u dvije godine neplaćanja alimentacije svojeg sina uskratio za 104.781.,00 kuna, mlađu kćer za 102.558,60 kuna i stariju za 91.250,60 kuna.

Optuženom Bošku tri su pojedinačne kazne počinjene na štetu djeteta, a za svaku je dobio osam mjeseci zatvora, objedinjene u jednu u trajanju godine dana. Sud je naložio da je Boško, uz redovito plaćanje alimentacije, u roku od dvije godine dužan isplatiti dug, a ukoliko to ne učini, sud može opozvati uvjetnu osudu i odrediti zatvorsku kaznu.

Za komentar smo kontaktirali i odvjetnički ured Boška Balabana, iz kojega su nam obećali povratno se javiti. Kontaktirali smo i Ivu Radić, no ona nije željela komentirati presudu Općinskog kaznenog suda.

Komentari