Bivši član Oasisa objavio: ‘Dijagnosticiran mi je rak, započinjem s liječenjem’

Foto: Guliver

Bivši gitarist Oasisa Paul Arthurs, poznat kao Bonehead, odustao je od nadolazećih koncerata nakon što mu je dijagnosticiran rak krajnika.

“Dijagnosticiran mi je rak krajnika, ali dobra vijest je da se može liječiti i da ću uskoro započeti s liječenjem. Obavještavat ću vas o tome kako ide. Užasno mi je to što ću propustiti svirke s Liamom i bendom. Želim vam ugodno ljeto i uživajte u svirkama ako idete na njih, vidimo se uskoro”, napisao je na Twitteru.

Osnivač benda Liam Gallagher je Arthursu uputio najbolje želje za oporavak.

“Šaljem VELIKU ljubav jednom i jedinom Boneheadu te njegovoj obitelji, želim ti brz oporavak i svi mislimo na tebe”, tvitao je Liam.

Arthurs, koji ima 56 godina, osnovao je Oasis s Gallagherom, prvobitno sebe nazivajući Rain, a ubrzo su regrutirali Gallagherovog brata Noela i promijenili ime benda.

Arthurs je s grupom snimio tri albuma, prije nego što je otišao 1999. tokom snimanja četvrtog albuma “Standing on the Shoulder of Giants”.

Kasnije se pridružio bendu Liama ​​Gallaghera “Beady Eye”, od 2013. do 2014., i često je svirao uživo s Liamom tokom njegove solo karijere, posljednji put na festivalima u Readingu i Leedsu 2021. godine.

 


Komentari