Bivša zvijezda ‘Ljubavi na selu’ i ‘Shopping kraljice’ revoltirana zbog lošeg stanja u državi

Foto: Privatna arhiva

Udruga Glas poduzetnika (UGP) organizirala je u srijedu prosvjed na Trgu bana Jelačića zbog neadekvatnih ekonomskih mjera i diskriminatornih odluka prema dijelu poduzetnika, kažu. Pozvali su poduzetnike, obrtnike, zaposlenike i građane da im se pridruže, a na Trg je, prema riječima organizatora, stiglo oko 5.000 ljudi.

Jasmina Milaković, inače javnosti poznata kao sudionica nekih reality showova kao što su Shopping kraljica i Ljubav je na selu, također je bila na prosvjedu. Došla je podržati kolege jer je revoltirana lošim stanjem u državi. Razgovarali smo s Jasminom koja govori kako je na Trg bana Josipa Jelačića u srijedu došla jer je svjesna toga da pojedinac ne može napraviti ništa sam, no ako se okupi masa, to je ozbiljan korak k ostvarenju boljih uvjeta života.

Ona smatra kako je neprihvatljivo da ljudi gladuju te da su epidemiološke mjere koje su sada na snazi preoštre. Tik pred prosvjed je odlučila porazgovarati s onima kojima je u ovoj situaciji najteže, onima koji su ostali bez primanja i sada strahuju što će biti sa svakim novim danom.

Jedan mladi dečko, 23-godišnjak koji je za život zarađivao kao konobar radeći u kafiću, požalio joj se kako nema za kruh i ne vidi do kada još ovako moći. Jasmina suosjeća s ljudima koji su zbog ovakve situacije zbog epidemije koronavirusa na koljenima i želi im pomoći. Sretna je jer ona sama ima posao s kojim je jako zadovoljna i hvali svog poslodavca, no ne može se pomiriti s tužnom činjenicom da nije svima tako.

Inače, na prosvjedu je bio i Andrija Klarić, vlasnik teretane koji je završio u pritvoru nakon što je teretanu otvorio u ponedjeljak, prije šest dana. Poručio je okupljenima:

“Predlažem da političari daju plaće ovim herojima i zamijene se pa da vidimo kako će im biti. Jučer u policiji sam vidio da su to krasni ljudi, nije problem u njima koji moraju provoditi glupe zakone, nego u onima koji ih donose. Političarima, prvestveno Vladi, molim vas, prestanite nas maltretirati. Ako niste u stanju voditi koronakrizu, bavite se nečim drugim. Ova gruda se treba zakotrljati i donijeti novi život.”


Komentari