BIVŠA TV VODITELJICA, DANAS USPJEŠNA MENADŽERICA: ‘Nikakvi logotipi ni trendovi ne mogu nadomjestiti samopouzdanje’

Pričali smo s Martinom Matušin, voditeljicom marketinga i odnosa s javnošću HZZO-a. Bivša glumica, voditeljica i manekenka, a danas uspješna poslovna žena za Zagreb.Info odala nam je kako izgleda njezin radni dan, koliko i kako komunicira putem odjeće, koje su njezine male tajne ljepote, a šapnula nam je i koja su joj najdraža mjesta u Zagrebu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Martina Matušin (@martinamatusin)

Voditeljica ste pr-a i marketinga u HZZO-a, kako izgleda vaš radni dan? Koliko je dinamičan, koliko stresan, koliko izazovan?

Komunikacije su zanimljiv i dinamičan posao, ali i veoma odgovoran. Kroz godine radila sam u raznolikim okruženjima i projektima, svima im je zajednički da zapravo nemaju radnog vremena i da se taj posao nakon nekog vremena ispreplete s privatnim životom pa zapravo na neki način postaje životni stil. Ili si unutra i daješ sve, ili te nema. Zadnjih nekoliko godina radim u zdravstvu koji je zaista jedan od najzahtjevnijih sustava. Krizno komuniciranje je svakodnevica, a radi se o osjetljivom terenu – zdravlju, pravima, često i sudbinama pa su stresne situacije uobičajene. Radni dan ispunjen je sastancima, oblikovanjem informacija, priopćenja, edukacijama, suradnjama, događanjima. Puno pišem. Sakrijem se iza ekrana, oboružam se riječima pa i u slobodno vrijeme radim redakture, recenzije, pišem za domaće i strane medije, kolumnistica sam. Klasično dosadna poslovna žena, osim u tekstovima. Tu se trudim zabaviti sebe i druge.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Martina Matušin (@martinamatusin)

Kakvu odjeću birate za posao? U čemu se osjećate ugodno, a opet dotjerano i moćno? Što odijevate kada nakon posla morate produžiti na večeru?

I moda je komunikacija, ali je i igra u kojoj više igram na sigurno. Jednostavno, klasično s dodatkom crvenog ruža i dobrog komada nakita prolazi uvijek i svugdje, od jutra do noći. Ljeto je najbolje. Haljina ili suknja i već izgledaš sređeno, ženstveno, sexy – ovisi koja je prigoda. Kad ne znam što bi, nosim crno jer s crnom nema greške. Ipak, u modi, kao i u svemu u životu, najvažniji je stav. Nikakvi logotipi, ni trendovi ne mogu nadomjestiti samopouzdanje da se i u običnoj bijeloj majici i trapericama osjećaš moćno i da drugi to zamijete.

Štikle ili ravne pete?

Najljepše cipele imaju visoke potpetice, sve ostalo je kompromis zbog udobnosti. Da nisam pješak i da sam nešto niža, stalno bi nosila potpetice. Ovako se zavaravam onima od tri do pet centimetara. Zagrebačke ulice su neprijatelj finih cipela, posebno onih s tankim peticama. Sve se uništi, oguli. Popraviš, ali samo do idućeg nošenja. Nema smisla. U rijetkim prigodama obujem štikle, a osjećaj je super dok ne krene bol. Zato je moj konačan odgovor na ovo pitanje – udobno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Martina Matušin (@martinamatusin)

Koji parfem trenutno koristite?

Zimi volim jače note recimo Tom Forda, dok mi je apsolutni ljetni favorit SUN SONG Louis Vuittona. Posebno volim i svevremenske Agonist Blue North ili recimo Nasomatto Silver Musk koje najčešće nosim.

Koliko vam ostaje vremena za vas? Kako se opuštate?

Uvijek organiziram vrijeme za ono što mi je važno: sat vježbanja joge, druženje s prijateljima i knjigama. Ova luda vremena koja nas puno drže u kući idu mi na ruku jer daju dosta vremena za čitanje i pisanje. Nisam od serija, od praćenja novih nastavaka i sezona, knjige su mi draže. I bjegovi iz grada, iz zemlje negdje drugdje, gdje su ljudi nepoznati, slobodoumniji, opušteniji i više se smiju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Martina Matušin (@martinamatusin)

Recite nam, molim vas, top pet najdražih mjesta u Zagrebu koja posjećujete

Botanički vrt, Maksimir i zoološki vrt, volim MSU i općenito galerijske prostore, volim kino dvorane i ljetnu pozornicu Tuškanac. Volim Radićevu ulicu, kavu u Cogitu, burger u Burgeraju, sushi iz Tekke, vege brunch u Broom 44. Na popis stavljam i moje Gajnice koje nose sjećanja i doživljaje djetinjstva. Do prije nekoliko godina odabir bi bio nešto drugačiji, a vjerojatno bi na popisu bilo i noćnih klubova. :) No, ionako većina tih mjesta više niti ne postoji. Šteta.

Foto: Ana Josipović


Komentari