Bivša snaha Zdravka Mamića u problemima: Monika Kravić mora vratiti Zoranu Mamiću ogroman iznos novaca!

Foto: Nina Djurdjevic / CROPIX
Bivša supruga Marija Mamića, sina Zdravka Mamića, Monika Kravić Mamić, nakon razvoda našla se u nezavidnoj situaciji jer obitelji Mamić duguje pozamašan iznos, prenosi Večernji list.
Točnije, Zoranu Mamiću dužna je 200.000 eura, koje po nedavnoj nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Sesvetama mora vratiti, i to s pripadajućim kamatama koje teku od 16. prosinca 2016. godine. Uz to, Monika Kravić Mamić mora Zoranu Mamiću platiti i 167.750 kuna troška parničnog postupka.

Cijela priča, koja je za sada nepravomoćno sudski okončana, počela je u vrijeme kada su odnosi u obitelji Mamić bili idilični. Točnije 17. prosinca 2014. godine kada je, prema tvrdnjama Zorana Mamića, Monika Kravić Mamić od njega posudila 200.000 eura.

“Kada me tražila pozajmicu, bila je u braku s Marijem Mamićem. Htjeli su kupiti neku kuću u Ravnoj Gori. Radilo se o pozajmici od 200.000 eura, a s Monikom Kravić Mamić sklopio sam ugovor kod javnog bilježnika. Dogovor je bio da mi se taj novac vrati u roku od dvije do tri godine. Kako novac nije vraćen u roku, a ona se razvela od Marija, za povrat novca najprije sam se obratio njemu. No on mi je kazao da je on svoj odnos s njom riješio, a što se tiče tog novca, da to riješim s njom”, kazao je Zoran Mamić.

Iz dokaza koji su izvedeni tijekom postupka proizlazi da je 17. prosinca 2014. Monika Kravić Mamić sama uplatila 918.000 kuna na svoj račun, dok joj je 27. prosinca 2014. godine 300.000 kuna na račun uplatio Mario Mamić.

Večernji nadalje piše kako u svojem iskazu tijekom postupka Monika Kravić Mamić nije osporavala da je kod javnog bilježnika potpisala ugovor sa Zoranom Mamićem, no osporavala je da je od njega ikada dobila ikakav novac.

“Taj sam ugovor potpisala na zahtjev svog supruga Marija Mamića. Nisam ga čitala ni gledala što potpisujem, a nisam supruga puno ni ispitivala oko toga. On mi je samo rekao da je to dio nekih njihovih poslovnih kombinacija. Na taj sam ugovor i zaboravila, a čak i kada sam sa Zoranom Mamićem bila u dobrim odnosima, o tom se ugovoru nije razgovaralo. U to sam vrijeme kupila jednu nekretninu na svoje ime, no ta nekretnina nema veze s ovom pozajmicom jer, dok sam bila u braku s Marijem, mi smo dobro živjeli i nitko nam nije trebao pozajmljivati novac”, kazala je tijekom postupka Monika Kravić Mamić.

Iako je tvrdila da je sama uplatila 918.000 kuna, tijekom postupka nije dokazala iz kojih je izvora taj novac došao pa je presuđeno u korist Zorana Mamića. Nije joj pomoglo ni svjedočenje bivšeg supruga koji je svjedočio u stričevu korist.


Komentari