DJEVOJKA KOJA JE OSVOJILA SRCE GORANA BOGDANA: ‘To je muški svijet u kojem ženama nije lako’

Na današnjoj pretpremijeri drugog dijela regionalne franšize Južni vetar koji je oduševio regiju, zagrebačkim medijima predstavila se glumačka ekipa. Predvođeni Milošem Bikovićem, Miodragom Radonjićem i Jovanom Stojiljković, jaka glumačka postava predstavila je film režisera Miloša Avramovića ‘Južni vetar 2: Ubrzanje’, kojeg će hrvatska publika u kinima moći gledati od 11. studenog.

Srpska glumica Jovanom Stojiljković, glumi Sofiju, suprugu kriminalca Petra Maraša. Ispričala je kako se snašla u glavnom ženskoj ulozi u nimalo ženskoj tematici. ‘Jasno mi je da je to muški svijet u kojem ženama nije lako i bilo mi je jasno koja je Sofijina funkcija, samo mi je bilo važno da to slijedim, zajedno sa svojom intuicijom, i iskustvom koje imam’, ispričala je Jovana.

˝Zanimljivo mi je bilo razmišljati na način na koji bi Sofija razmišljala˝

Dodala je kako su joj puno pomogli partneri, prije svega Miloš Biković i redatelj Miloš Avramović. ‘Zanimljivo mi je bilo igrati u ovakvom žanru, razmišljati na način na koji bi Sofija razmišljala, gledati na postupke i donositi odluke kakve bi takva jedna žena iz ovog svijeta donosila. Mislim da je važno da u ovom filmu postoji ženski lik iako, bilo bi previše da ih ima nekoliko, čini mi se da ne bi bilo toliko uvjerljivo, s obzirom na to da je u pitanju takav milje, u kriminalnom svijetu su uglavnom muškarci glavni. Drago mi je da kao glumica imam prilike igrati u ovakvom žanru’, zaključila je.

Foto: Pixsell

Priznala je da nije bilo lako ući u glavu jedne ženske osobe koje je u jednom trenutku kao Pale sam na svijetu, majka malom djetetu, ima supruga kojeg možda više nikada neće vidjeti. ‘Meni je od prvog dijela bilo teško razmišljati u tom pravcu, o tom socijalnom miljeu i staviti se u funkciju tih ljudi, na koji način oni donose odluke. Drago mi je da se u ovom nastavku osjeća da je ljubav između Miloša i Sofije najvažnija i da ona radi sve na tome da to opstane. Mislim da taj život donosi puno straha i opasnosti, ali to taj milje znači’, zaključila je.

˝Mislim da taj život donosi puno straha i opasnosti˝

Drago joj je da franžiza Južni vetar oduševljava publiku diljem regije. ‘Zahvalna sam što imam priliku igrati od početka ulogu Sofije, drago mi je da je film toliko popularan u Srbiji i u regiji pa me ljudi imaju priliku vidjeti’, rekla je Jovana uz smijeh.

Jovana je hrvatskoj publici osim po ostvarenim filmskim ulogama poznata i po ljubavnoj vezi s hrvatskim glumcem Goranom Bogdanom. Par se upoznao 2017. godine na setu serije ‘Senke nad Balkanom’, a krajem 2019. pisalo se da je Goran zaprosio Beograđanku. No, vjenčanje se nikada nije dogodilo, a šuškanja da par više nije skupa sve su glasnija. Ni Jovana ni Goran, kako nisu ni potvrdili, tako nikada nisu ni demantirali prekid.

Komentari